-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmonos mušimu kaltinamas buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas D.Dimavičius teisme: „Labai skaudu“

Buvęs Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas Darius Dimavičius, su Lietuvos rinktine 1992 m. Barselonos olimpinėse žaidynėse iškovojęs bronzą bei vėliau dirbęs daugelio komandų treneriu, vasario 18-osios rytą pasirodė Kauno apylinkės teisme. Dėl smurto prieš žmoną jam gresia viešieji darbai ar net kalėjimas. Buvęs krepšininkas kategoriškai neigia savo kaltę.
Darius Dimavičius
Darius Dimavičius / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Kriminalinių įtarimų 51-erių metų D.Dimavičius sulaukė dar 2019-ųjų vasarą, kai policijai net kelis sykius teko vykti aiškintis dėl smurto šeimoje Kauno rajono Ringaudų gyvenvietėje.

Įtarimai pasitvirtino ir virto baudžiamąja byla – kaltinimai fiziškai skriaudus žmoną dabar narpliojami Kauno apylinkės teisme. Iš viso byloje – trys galimos nusikalstamos veikos.

Bylos duomenimis, kaltinamojo agresija paūmėdavo jam esant neblaiviam – tai gali tapti atsakomybę sunkinančia aplinkybe.

Pirmame posėdyje, vykusiame vasario pradžioje, šiuo metu Mažeikiuose gyvenantis ir vietos „Erelių“ komandos vyriausiojo trenerio asistentu dirbantis D.Dimavičius nepasirodė. Tačiau atvyko į antrąjį, nes grėsė atvesdinimas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Darius Dimavičius
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Darius Dimavičius

Pakalbintas prieš posėdį kaltinamasis kategoriškai neigė savo kaltę. Tikino, jog labai skaudu, kad šeiminius nesutarimus tenka aiškintis teisme.

Paklaustas, kokie šiuo metu santykiai su žmona, D.Dimavičius 15min atsakė, kad jie gyvena atskirai nuo pat to įvykio, pasibaigusio pareiškimu policijai.

„Nenoriu apie tai kalbėti“, – paklaustas, dėl ko žmona kreipėsi į policiją ir ar tarp jų įvyko koks barnis, atsakė kaltinamasis.

Jis tikino su advokatu sprendžiantis, ką daryti toliau – galbūt teisme bus pradėtas skyrybų procesas. Šiuo metu beveik tris dešimtmečius kartu gyvenusi pora dar nėra jo pradėjusi.

Šeimoje auga vienas bendras vaikas ir vienas iš ankstesnių nukentėjusiosios santykių.

Posėdžio išvakarėse Kauno apylinkės teismas gavo D.Dimavičiaus gynėjo prašymą atidėti bylos nagrinėjimą. Advokatas nurodė, kad susirgo. Prastai jis jautėsi ir pirmojo neįvykusio teismo posėdžio metu. Kaune šiuo metu paskelbta gripo epidemija.

Teismas nusprendė atidėti bylos nagrinėjimą. Kitas posėdis įvyks kovo 19 dieną.

D.Dimavičius kaltinamas tuo, kad mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė savo artimajam giminaičiui ar šeimos nariui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino. Už tai baudžiama viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Jei teismas priimtų apkaltinamąjį nuosprendį, buvęs krepšininkas gali netekti kas mėnesį mokamos 1,5 tūkst. eurų valstybinės rentos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius