Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žolinės Lietuvos keliuose: žuvo senolė, baltarusis sudaužė prabangų BMW

Pirminiais duomenimis, rugpjūčio 14 ir 15 dienomis mūsų šalies keliuose įvyko 21 eismo įvykis. Žuvo vienas žmogus, 79 metų pėsčioji. Per dvi paras eismo įvykiuose sužeisti 24 eismo dalyviai, tarp kurių 5 buvo pėstieji, 3 dviračių vairuotojai, 2 motociklininkai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba, nukentėjo 3 nepilnamečiai pėstieji. Neblaivūs vairuotojai sukėlė 4 eismo įvykius, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo. Per dvi paras pareigūnai išaiškino 59 neblaivius vairuotojus, 27 iš jų gresia baudžiamoji atsakomybė, kadangi nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas. Nustatyti 147 pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų pažeidimai, 49 asmenys vairavo dviračius, būdami neblaivūs.

Rugpjūčio 14-ąją policija užregistravo 66 eismo įvykius, žmonės nukentėjo 12 eismo įvykių, viename eismo įvykyje žuvo žmogus. Šventinį trečiadienį policijoje užregistruota 50 eismo įvykių, iš kurių 9 įvykiuose buvo sužeisti žmonės.

Rugpjūčio 14 d., 9.43 val., Kaune, Islandijos pl., kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, automobilį „VW Tranporter“ su priekaba vairavęs 27 metų vairuotojas nepasirinko saugaus važiavimo greičio i atsitrenkė į priekyje stabdžiusį krovininį automobilį „DAF“ su puspriekabe. Įvykio metu buvo sužeistas jį sukėlęs vairuotojas, vaikinas gydomas ambulatoriškai.

Po valandos, 10.44 val., beveik toje pačioje vietoje, Kaune, kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, važiuojant Klaipėdos kryptimi, susidūrė 4 krovininiai automobiliai. Pirminiais duomenimis vilkikas „DAF“ su puspriekabe, vairuojamas 23 metų Lenkijos piliečio, atsitrenkė į priekyje ta pačia kryptimi 1-ąja eismo juosta važiavusio krovininio automobilio „MAN“ galinę dalį, kuris po smūgio trenkėsi į ta pačia kryptimi 2-ąja eismo juosta važiavusį krovininį automobilį „IVECO“, kuris po smūgio tapo nevaldomas ir trenkėsi į kairėje pusėje įrengtus metalinius kelio atitvarus. Be to, įvykį sukėlęs vilkikas „DAF“ atsitrenkė į dar vieno priekyje važiavusio vilkiko puspriekabės galinę dalį. Įvykio metu buvo sužeistas ir ligoninėje gydomas vilkiko „DAF“ vairuotojas.

Antradienio popietę, 15.32 val., Utenoje, Taikos g., automobilis „Subaru Forester“, vairuojamas 39 metų vyro, partrenkė ir sužalojo staiga į važiuojamąją kelio dalį įžengusią 79 metų pėsčiąją, kuri dėl daugybinių kūno sužalojimų buvo paguldyta į ligoninę, kur 18.50 val. mirė.

Žolinės trečiadienį, apie 9.00 val., Vilniuje, Salomėjos Nėries g., šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje, 35 metų Baltarusijos pilieti, vairuodamas automobilį „BMW 1er Reihe“, sankryžoje sukdamas į kairę nepraleido ir susidūrė su priešinga kryptimi tiesiai važiavusiu automobiliu „Volvo S80“, kurį vairavo 26 metų vyras. Įvykio metu buvo sužeisti abiejų automobilių vairuotojai ir automobilyje „Volvo S80“ važiavusi 19-metė keleivė.

Valandą po vidurdienio, 13.00 val., Šiauliuose, Gegužių g., 55 metų vyro vairuojamu automobiliu „Citroen C4“ buvo partrenkta per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusi 8 metų mergaitė. Dėl daugybinių sužalojimų nepilnametė pėsčioji gydoma ligoninės intensyvios terapijos skyriuje.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, apie 1.35 val., Kazlų Rūdos sav., Gudelių k., automobilį „Opel Vectra“ vairavęs 24 metų vyras nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė vairuojamo automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio į melioracijos griovį ir apvirto. Teisės vairuoti neturintis vyras nebuvo užsisegęs saugos diržo ir iškrito iš automobilio, kuris jį prispaudė. Sužeistas jaunuolis dėl daugybinių sužalojimų paguldytas į ligoninę.

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad važiuodami transporto priemone su įrengtais saugos diržais, vairuotojas ir keleiviai privalo juos užsisegti. Saugos diržas privalo būti užsegtas juosiant jį per petį ir per juosmenį arba kaip numatė transporto priemonės gamintojas. Įvykus eismo įvykiui, saugos diržas gali išgelbėti gyvybę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius