Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 25 /12:17

Žudikui M.Jonkui iš ligoninės pabėgti leidusiems Kalėjimų departamento pareigūnams – ikiteisminis tyrimas

Ligoninėje gydytą kalinį saugojusių ir jo pabėgimui kelio neužkirtusių Kalėjimų departamento pareigūnų elgesį vertins teisėsauga – vykdomas ne tik tarnybinis, bet ir ikiteisminis tyrimas.

Apie tai BNS pirmadienį informavo teisingumo ministras Juozas Bernatonis. Jis nesiėmė vertinti, ar pareigūnai galėjo tyčia leisti kaliniui pabėgti.

„Sunku pasakyti dabar. Buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas, šiuo metu jau pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tarnybos pareigų neatlikimo. Aš manau, kad bus išsiaiškinta artimiausiu metu, kokios priežastys buvo, ar tai tiesiog aplaidumas“, – BNS Vyriausybėje sakė ministras.

Už nužudymą 18 metų laisvės atėmimo bausme nubaustas Marius Jonkus iš ligoninės Vilniuje pabėgo sekmadienio naktį, bet buvo sulaikytas maždaug po keturių valandų.

„Visuomenei visuomet kyla realus pavojus tokiais atvejais, kai žmonės, kurie yra įvykdę nusikaltimus, neatlikę bausmės pabėga į laisvę. Bet tai būna labai retai. Laikotarpiu, kai esu ministras, tai pirmas kartas. Ir aš esu labai dėkingas policijos pareigūnams, Policijos departamentui, kad taip operatyviai buvo organizuota sulaikymo operacija ir pavojus buvo pašalintas“, – dėstė J.Bernatonis.

Dėl pabėgimo taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas, už tai M.Jonkui gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

Nušovė verslininką

Marius Jonkus kali už pernai vasarį įvykdytą nusikaltimą, kuomet, kaip paaiškėjo, šaltakraujiškai, iš savanaudiškų paskatų nušovė buvusį verslininką Vilmantą Dundulį.

Nusikaltimą tyrę pareigūnai surinko įrodymų, kurie leidžia teigti, jog 27-erių M.Jonkus planavo nužudymą. Vaikinas norėjo įsigyti ginklą, tačiau legaliai to padaryti negalėjo, tad sumanė, kaip jį užvaldyti.

Su verslininku M.Jonkus susisiekė radęs skelbimą internete, skambino pasinaudodamas papildoma mobiliojo ryšio kortele, kurią, siekdamas apsaugoti savo tapatybę, vėliau išmetė.

15min.lt nuotr./Mariui Jonkui pataisos namuose teks praleisti 18 metų.
15min.lt nuotr./Mariui Jonkui pataisos namuose teks praleisti 18 metų.

Ekspertai patvirtino, jog klaipėdietis V.Dundulis pernai vasario 10 dieną nužudytas šaunant į viršutinę galvos dalį, tai reiškia, kad 53 metų auka įvykio metu sėdėjo, o M.Jonkus stovėjo. Jokių grumtynių negirdėjo ir šaudynių metu namuose buvę Vilmanto Dundulio tėvai, su kuriais vyriškis ir gyveno Klaipėdos centre, Danės gatvėje.

Prokuroras teismo posėdžiuose teigė, jog nusikaltėlio veiksmai rodo, kad jis yra pavojingas asmuo. Nustatyta, kad iššovęs V.Dunduliui į galvą, nusikaltėlis pasisavino ginklą ir šaudmenis, apsiavė batus ir išėjo. Pasitelkus „Aro“ pareigūnus neprognozuojamo elgesio jaunuolį sulaikyti pavyko po dviejų parų. M.Jonkui pateikti kaltinimai nužudžius V. Dundulį iš savanaudiškų paskatų, pagrobus jo šaunamąjį ginklą ir šaudmenis, neteisėtai disponavus šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis. Turto vertė – vos 400 eurų.

M.Jonkus rugsėjį vykusio teismo posėdyje atsiprašė artimųjų ir teigė suprantantis, kad niekas žmogaus nebesugrąžins. Jis teigė save kaltinantis ir kenčiantis kiekvieną dieną.

Jaunuolis anksčiau vykusiuose teismo posėdžiuose pripažino nusikaltimą įvykdęs iš neatsargumo. Esą ginklas iššovė netyčia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius