Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žudynės Naujojoje Vilnioje: muštynės, klyksmai ir tranki muzika buvo tapusi kasdienybe

Sekmadienį vykusios išgertuvės Vilniaus pakraštyje, Naujojoje Vilnioje, baigėsi dviguba žmogžudyste. Kol sostinės kriminalistai aiškinasi, kurio iš sulaikytų įtariamųjų pasišvaistymas peiliu baigėsi dviejų vyrų mirtimi, daugiabučio namo gyventojai neslepia abejingumo. Jų teigimu, problemiški kaimynai iš aštunto aukšto – jau seniai žinomi policijai.
Įvykio vietoje
Kruvinos išgertuvės vyko 28-uoju Parko gatvės numeriu pažymėtame daugiabutyje / 15min/Pauliaus Ramanausko nuotr.

Kažkada kviesdavom policiją, bet nieko nepadarydavo – muzika kaip grodavo, taip ir grojo. Dabar seniai niekas jau ir nebuvo kvietęs policijos – buvom susitaikę ir tylėjom.

Pirmadienį ryte 28-uoju Parko gatvės numeriu pažymėto daugiabučio gyventojai nė neįtarė, jog praėjusią naktį aštuntame namo aukšte įvyko tikrų tikriausios skerdynės.

Tai mena tik kruvini pėdsakai, kuriuos galima pamatyti kiekviename daugiabučio aukšte ir aplink jį. Juos paliko 38 metų amžiaus vyras, kuriam vienas iš sugėrovų perrėžė gerklę.

Sunkiai sužeistam ir kraujuojančiam vyriškiui teko pakopa po pakopos leistis iki pat pirmojo aukšto, kadangi išsikviesti liftą reikėjo rakto, kurio jis, deja, neturėjo.

Ištrūkęs į lauką vidury nakties vyriškis beviltiškai ieškojo bet kokios pagalbos ir, savo laimei, viename iš kiemų sutiko moterį.

Vilnietė iškvietė policijos pareigūnus ir greitosios pagalbos medikus, jie išgabeno krauju pasruvusį vyrą į ligoninę. Tuo tarpu policijos pareigūnai nusekė aukos basų bei kruvinų kojų paliktomis žymėmis.

Užlipę į aštuntą aukštą jie rado dar du kruvinus vyrus, kuriems negalėjo padėti nė į įvykio vietą atskubėję medikai. Tai – 42-ejų ir 33-ejų metų amžiaus vyriškiai, dėl kurių nužudymo buvo sulaikyti keturi girti įtariamieji.​

Kol kas nėra aišku, ar žuvę vyrai gyveno būtent šiame bute Parko gatvėje, tačiau namo gyventojai jau seniai kreipėsi į policiją dėl ramybės neduodančių kaimynų.

„Būdavo – su draugais gerdavo, pavyzdžiui, savaitę kokią tylu, negeria nieko, o paskui keletą dienų geria ir visokiausių draugų būna. Vieni ateis, kiti – išeis. Mušdavosi gal kokį vieną kartą per 3–4 mėnesius, bet nebuvo dar tokio“, – sakė tame pačiame aukšte gyvenusi moteris.

VIDEO: Sostinėje išgertuvės baigėsi tragiškai: nudurti du vyrai, dar vienas ligoninėje

Kaimynų teigimu, 30-ajame namo bute įsikūrę gyveno du broliai, kurie retkarčiais vis išvažiuodavo darbuotis į užsienį. Tuomet būdavo ramu, tačiau savaitgaliais muzika ir šėlionės netildavo nei dieną, nei naktį.

Taip buvo ir lemtingu tapusį sekmadienio vakarą, tačiau į policiją kreiptis kaimynai jau nebematė prasmės, net girdėdami nerimą kelti galinčius garsus.

„Kaip įprastai pas juos – muštynės, klyksmai, muzika. Vaikas mažas negalėjo miegoti. Kažkada kviesdavom policiją, bet nieko nepadarydavo – muzika kaip grodavo, taip ir grojo. Dabar seniai niekas jau ir nebuvo kvietęs policijos – buvom susitaikę ir tylėjom“, – aiškino virš dviejų brolių buto gyvenanti moteris.

Tuo tarpu sostinės policijos pareigūnai aiškinasi tikslias dviguba žmogžudyste pasibaigusių išgertuvių aplinkybes, o įtariamieji savo likimo laukia už areštinės grotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius