-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žudynių prie Kauno klubo „Metelica“ dalyvis Andrius Gelčius nuteistas už viešosios tvarkos pažeidimą

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį paskelbė nuosprendį dar vienam vaikinui, dalyvavusiam mirtimi pasibaigusiose muštynėse prie Laisvės alėjoje veikusio klubo „Metelica“. Buvęs vienas ieškomiausių Lietuvos nusikaltėlių 28 m. Andrius Gelčius išteisintas dėl žmogžudystės ir nubaustas pusantrų metų laisvės atėmimo bausme už viešosios tvarkos pažeidimą.
Andrius Gelčius
Andrius Gelčius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min.lt primena, kad liudininkai matė, kaip 2009 m. spalio 31-ąją Kauno klube „Metelica“ vakarojusį kaunietį 29 m. Vytenį Girnių pasikalbėti į lauką išsivedė vaikinas. Lauke V.Girniaus lūkuriavo penkių jaunuolių grupė. Užpuolikai vyriškį spardė kojomis, badė peiliu.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad V.Girniui smogta kumščiu į veidą, šiam pargriuvus užpuolikai į galvą bei kitas kūno vietas spyrė mažiausiai 24 kartus. Dūrių peiliu skaičius buvo ne mažiau įspūdingas. Nesipriešinusiam žmogui peiliu smogta net 15 kartų.

Naktinio klubo „Metelica“ kiemas
Naktinio klubo „Metelica“ kiemas

Kaltinamojo nuosprendžio jau yra sulaukę trys mirtimi pasibaigusių muštynių dalyviai – Gintas Anuska (slapstėsi Ispanijoje), Andrius Pivrikas ir Mantvydas Ananka (pripažintas kaltu dėl žmogžudystės, nes jo smūgiai peiliu ir buvo V.Girniaus mirties priežastimi, jam skirta 11 metų nelaisvės). Visi nuteistieji yra apskundę teismo nuosprendžius.

Tris kartus už plėšimą, sveikatos sutrikdymą ir vagystę anksčiau teistas A.Gelčius ir dar vienas žudynių prie „Metelicos“ dalyvis 24 m. Gediminas Kietis Kauno policijos buvo paieškomi nuo 2010 m. sausio 21 d. G.Kietis tebesislapsto. Manoma, kad užsienyje, galbūt prisidengęs padirbtais asmens dokumentais.

A.Gelčius buvo sulaikytas Ispanijoje, kurioje esą gyveno 3 metus. Jo teigimu, šioje šalyje jis kelias savaites iki sulaikymo dirbo autoservise. Iki atvykdamas į Ispaniją įtariamasis teigė gyvenęs ir dirbęs Vokietijoje. 2009-ųjų spalio 31-ąją jis buvo trumpam grįžęs iš Vokietijos, į kurią po mirtimi pasibaigusio įvykio ir sugrįžo. A.Gelčius tvirtina esąs nekaltas ir nesislapstęs.

Nužudytojo tėvo, kuris pripažintas nukentėjusiuoju, teigimu, visi nusikaltimo bendrininkai sudarė sąlygas M.Anankai subadyti jo sūnų, todėl visi ir turėtų būti teisiami dėl žmogžudystės.

Teismas mirtimi pasibaigusio konflikto priežastimi įvardija mirusiojo negrąžintą skolą vienam iš užpuolikų. V.Girniaus tėvui ši priežastis atrodo juokinga: „Ta įvardijama suma – 400 litų – yra juokinga. Jei būtų sūnus paprašęs, būčiau sumokėjęs“.

S.Girnius iš jo sūnų sumušusių ir nužudžiusių bendrininkų nori prisiteisti 11 tūkst. Lt turtinei žalai ir milijoną – neturtinei žalai atlyginti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius