-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žuvęs 10-metis – vienintelė avaringo savaitgalio Lietuvos keliuose auka

Pirminiais Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) duomenimis, savaitgalį šalies keliuose įvyko 39 eismo įvykiai, kuriuose žuvo 1 žmogus, nepilnametis (10 m.) automobilio keleivis. Sužeista 50 žmonių, tarp jų 6 nepilnamečiai, 5 eismo įvykiai įvyko dėl neblaivių vairuotojų kaltės.
Avarija Molėtų plente
Avarija Molėtų plente / A.Šrubėno nuotr.

Daugiausia eismo įvykių įvyko penktadienį: 19, juose sužeisti 24 žmonės. Šeštadienį įvyko 7 eismo įvykiai, 9 žmonės sužeisti, sekmadienį įvyko 13 įvykių, žuvo 1 žmogus, sužeista 17 žmonių.

Rugpjūčio 28 d., (sekmadienį), apie 18 val. Kėdainių r., kelio Kėdainiai-Šėta-Ukmergė 7-ame km, automobilis „Ford Fusion“ vairuojamas 36 m. moters, kliudęs dešinį kelkraštį bei vengdamas nuvažiavimo į griovį, įšvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „VW Passat“ kurį vairavo 68 m. vyras. Eismo įvykio metu žuvo nepilnametis automobilio „Ford Fusion“ keleivis, 10 metų berniukas. Taip pat buvo sužaloti dar du kartu važiavę nepilnamečiai – 13 ir 4 metų mergaitės.

Penktadienį, rugpjūčio 26 d., apie 16.12 val., Jurbarko r., Greičių k., 41 m. moteris, vairuodama automobilį „Opel Vectra“, jo nesuvaldė, įvažiavo į griovį ir atsitrenkė į pakelės medžius. Dėl patirtų sužalojimų vairuotoja buvo pristatyta į Kauno klinikas, pasakojama LKPT Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyresniosios specialistės Marijos Kazanovič parengtame ir pirmadienį paviešintame pranešime.

Šeštadienį, rugpjūčio 27 d., 08.13 val., Vilniuje, Laisvės pr. ir Tado Narbuto g. sankryžoje 57 m. vyras, vairuodamas automobilį „Volvo V50“, kliudė per reguliuojamąją pėsčiųjų perėją ėjusia 60-metę moterį, kuri dėl patirtų sužalojimų buvo paguldyta į ligoninės traumatologijos skyrių.

Šeštadienį, apie 14.10 val., Vilniuje, Kalvarijų g. 47 m. vyras, vairuodamas automobilį „Toyota Prius“ kliudė dviračiu per pėsčiųjų perėją važiavusį 36 m. vyrą. Eismo įvykio metu sužeistas dviratininkas paguldytas į ligoninės traumatologijos skyrių

Šeštadienį, 18.20 val. Šiauliuose, Grafo Zubovo ir Dvaro gatvių sankryžoje, 64 m. vyras, vairuodamas automobilį „Audi 100“, iš šalutinio kelio įvažiavo į sankryžą ir nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio mopedo „Honda“, kurį vairavo 17-metis jaunuolis, ir su juo susidūrė. Sužeistas mopedo vairuotojas dėl daugybinių traumų paguldytas į ligoninės intensyvios terapijos skyrių.

Šeštadienį, 18.36 val., Jonavos r., kelyje Jonava-Šilai-Markutiškai, 18-metė mergina, neblaivi vairuodama automobilį „Honda CR-V“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė vairuojamo automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio į griovį ir vertėsi. Jaunai vairuotojai buvo nustatytas vidutinis, 1,73 prom., girtumas. Įvykio metu buvo sužeisti ir į ligoninę pristatyti 3 kartu važiavę keleiviai, 25 ir 22 metų vaikinai bei 23 metų mergina.

Beveik tuo pačiu metu, 18.43 val. Kėdainių r., Josvainių mstl., Liepų ir Rytų gatvių sankryžoje, į 42 m. moters vairuojamą automobilį „Toyota Picnic“, atsitrenkė iš šalutinio kelio į sankryžą dviračiu įvažiavusi 12 metų mergaitė. Nepilnametė dviratininkė buvo pristatyta į ligoninę.

Sekmadienį, anksti ryte, 5.21 val. Tauragės r., Žygaičių k., automobilį „Nissan Primera“, vairavęs neblaivus 18-metis vaikinas, nesuvaldė vairuojamos transporto priemonės, nuvažiavo nuo kelio ir trenkėsi į pakelės medį. Jaunam vairuotojui buvo nustatytas lengvas, 0,9 prom. girtumas. Įvykio metu buvo sužeistas kartu važiavęs neblaivus automobilio savininkas, 21 metų vyrui buvo nustatytas 1,45 prom. girtumas. Keleivis dėl įvairių sužalojimų buvo hospitalizuotas. Neblaivus automobilį vairavęs jaunuolis po eismo įvykio iš įvykio vietos pasišalino, tačiau buvo surastas ir pristatytas į policijos komisariatą.

Sekmadienį, 21.02 val., Vilniuje, Kalvarijų g. 25 m. vyras, vairuodamas mopedą „Derbi Hunter Manhattan“, valst. Nr. 53 ATV, nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, sprukdamas atsitrenkė į priekyje važiavimo kryptį keičiantį automobilį „Skoda Fabia“, kurį vairavo 74 m. vyras, nukrito ir atsitrenkė į kelio atitvarą. 25 m. mopedo vairuotojui nustatyti daugybiniai sunkūs sužalojimai, vyras paguldytas į ligoninės reanimacijos skyrių. Mopedą automobiliu „Nissan NV 200“ persekiojo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato patruliai.

Įvykio liudininkės Inesos nuotr./Įvykio vietoje
Įvykio liudininkės Inesos nuotr./Įvykio vietoje

Sekmadienį 21.10 val. Alytaus r., Likiškėlių k., kelyje Alytus-Seirijai-Lazdijai, automobilis „Toyota Corolla“, vairuojamas 34 m. Lenkijos piliečio, kliudė prie įvažiavimo į degalinę sustojusį automobilį „Audi A4“, vairuojamą 24 m. vyro. Eismo įvykio metu sužalota 21 metų automobilio „Audi A4“ keleivė, kuri buvo pristatyta į ligoninę.

Rugpjūčio 28 d., 21.22 val. Alytuje, Antano Juozapavičiaus gatvėje, automobilis „Opel Astra“, vairuojamas 22 m. vyro, partrenkė dešine kelio puse, tamsiuoju paros metu be atšvaitų, žibinto ar šviesą atspindinčios liemenės ėjusį 86 m. pėsčiąjį. Partrenktas pėsčiasis buvo pristatytas į ligoninę.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad nuo kitos savaitės vidurio šalies keliuose bus vykdoma sustiprinta transporto priemonių važiavimo greičio kontrolė. LKPT organizuojamos saugaus eismo akcijos metu bus fiksuojamas net menkiausias greičio viršijimas, netaikant jokios tolerancijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius