Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvejyba ant ledo gali kainuoti gyvybę

Nors Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas jau ne kartą įspėjo žmones nelipti ant netvirto pavasarinio ledo, tačiau nemažai gyventojų, o ypač užkietėję žvejai, to nepaiso.
Žvejys ant ledo
Žvejys ant ledo / Sauliaus Žiūros/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Žvejyba

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad todėl ugniagesiams gelbėtojams tenka nuolat gelbėti skęstančius ir traukti skenduolius. Nelaimių ant ledo, deja, netrūksta net ir dabar, kai jis jau baigia ištirpti.

Štai ir šį penktadienio rytą 7.04 val. Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai gavo pranešimą, jog Sudeikių seniūnijoje, ties Petroniškio viensėdžiu, Alaušo ežere skęsta žmogus. Atskubėję į nelaimės vietą ugniagesiai gelbėtojai pamatė už maždaug 40 metrų nuo kranto į ledo lytį įsikibusį žveją. Utenos APGV narai puskarininkiai Ramūnas Petraitis ir Tadas Garukšnis gelbėjimo rogėmis prišliuožė prie skęstančiojo ir spėjo išgelbėti šio viensėdžio 66-erių metų gyventoją, kurį perdavė medikų globai. Tai dar kartą įrodo, kad ant netvirto ledo lipti jau negalima.

Šiemet šalies ugniagesiams jau teko atlikti 171 gelbėjimo darbą vandenyje ir ant ledo, kurių metu jie išgelbėjo 14 skendusių žmonių, tarp jų 2 vaikus bei ištraukė 20 nuskendusių gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius