Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvejybos azarto apimti vyrai netyčia tapo sienos pažeidėjais

Trys Purvėnų tvenkinyje žvejoję Šalčininkų rajono ir Vilniaus gyventojai dėl neatsargumo nuklydo į Baltarusijos pusę. Netyčiniai sienos pažeidėjai šįsyk atsipirko administracinėmis baudomis po 35 eurus.
Pasienių apsauga
Pasienyje žvejojančius asmenis VSAT ragina būti atidžius ir laikytis taisyklių. / VSAT archyvo nuotr.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Purvėnų pasienio užkardos pareigūnai užfiksavo, kaip Šalčininkų rajono Purvėnų kaimo ribose, Purvėnų tvenkinyje, du iš valties žvejoję asmenys kirto tvenkiniu einančią sieną su Baltarusija apie 4 metrus ir žvejojo kaimyninės šalies pusėje.

Begrįžtančius Šalčininkų rajono gyventojus, 44-erių sūnų ir 73-erių tėvą, Purvėnų užkardos pasieniečiai sulaikė. Pažeidėjai teisinosi sieną kirtę netyčia. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo dėl neatsargumo administraciniu nurodymu VSAT pareigūnai jiems skyrė minimalią 35 eurų baudą ir paleido.

Pareigūnai visiems pažeidėjams šįkart skyrė minimalią 35 eurų baudą ir paleido.

Tą pačią dieną nemalonumų sulaukė dar vienas žvejas. Jis irgi Purvėnų tvenkinyje pažeidė sieną ir žvejojo Baltarusijos pusėje įplaukęs apie 10 metrų. Pasieniečiai šiam 56-erių vilniečiui už neteisėtą valstybės sienos perėjimą dėl neatsargumo irgi skyrė minimalią baudą, t. y. 35 eurus.

Atlikus visus formalumus žvejas paleistas, pasakojama VSAT patarėjo Giedriaus Mišučio antradienį paviešintame pranešime.

VSAT atkreipia dėmesį, kad asmenys, prieš išplaukiant į pasienio vandenis, neturėdami tikslo išvykti už Lietuvos Respublikos teritorijos ribų, privalo:

  • būti įrašyti į Asmenų, turinčių teisę būti valstybės sienos apsaugos zonoje, pasienio juostoje, pasienio vandenyse, kurių vandenimis arba krantais eina išorės siena, sąrašą;
  • pranešti Valstybės sienos apsaugos tarnybos struktūrinio padalinio budėtojui apie išplaukimo vietą, laiką, išplaukiančių asmenų skaičių ir jų pilietybes, planuojamą plaukiojimo rajoną, numatomą grįžimo laiką, o grįžę – apie grįžimą į prieplauką ar krantą;
  • turi būti atidūs ir neužplaukti už plūdurais žymimos valstybės sienos linijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius