Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvėriškai du žmones Vilniuje sužalojęs vyras teisme buvo ramus kaip avelė: kodėl griebėsi peilio?

Trečiadienio rytą į teismą sostinėje atvežtas vilnietis, įtariamas žiauriu vyro užpuolimu sekmadienį ir kruvinu išpuoliu prieš moterį sekmadienį. Sulaikytasis iš pažiūros labiau priminė likimo nuskriaustą žmogų, nei piktavalį smurtautoją. Teismas dėl visuomenės saugumo ir tikriausiai jo paties labui leido įtariamąjį suimti.
Dviejų žmonių užpuolimu įtariamas vilnietis teisme
Įtariamasis teisme / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip skelbta, pirmadienį sostinėje peiliu viešoje vietoje sužeista moteris. Pareigūnai karštais pėdsakais sulaikė įtariamąjį. Pas jį rastas peilis, kuriuo išvakarėse buvo sužeistas kitas žmogus Kalvarijų gatvėje.

Trečiadienį Vilniaus apylinkės prokuratūra kreipėsi į teismą, prašydama šį įtariamąjį leisti laikyti suimtą 3 mėnesius. Vilniaus miesto apylinkės teismo nustatytas griežčiausios kardomosios priemonės terminas – 1 mėnuo.

Suimtajam inkriminuojami nusikaltimai pagal LR Baudžiamojo kodekso (BK) 140 straipsnį (Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas) ir BK 284 straipsnį (Viešosios tvarkos pažeidimas). Posėdžio metu įtariamasis elgėsi itin santūriai, su proceso dalyviais bendravo švelniai, geranoriškai.

Policijos departamento duomenimis, lapkričio 4 d. apie 15 val. 40 min. Vilniuje, Kalvarijų ir Žalgirio g. sankryžoje, nepažįstamas vyras nenustatytu aštriu daiktu sužalojo vyrą (gimusį 1957 m.), kuris dėl dešinės pusės veido žaizdos paguldytas į ligoninę.

15min pasakojo, kad sekmadienį į kruvino išpuolio vietą buvo atskriejusios didelės sostinės pareigūnų pajėgos, tačiau užpuoliko policijai karštais pėdsakais sulaikyti nepavyko.

Pareigūnai tik pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal BK 138 str. 1 d. (Nesunkus sveikatos sutrikdymas).

Kitą dieną, lapkričio 5-ąją, apie 12 val. Vilniuje, Paribio g., iš matymo pažįstamas vyriškis peiliu sužalojo moterį (gimusią 1966 m.), kuri dėl pjautinių žaizdų nosyje ir viršugalvyje, suteikus med. pagalbą ligoninėje, išleista gydytis ambulatoriškai. Neblaivus (1,08 prom.) įtariamasis (gimęs 1955 m.) uždarytas į areštinę.

VIDEO: Žvėriškai du žmones Vilniuje sužalojęs vyras atvežtas į teismą

Ginti šį įtariamąjį paskirtas valstybinės teisinės pagalbos tarnybos advokatas prasitarė, kad abu konfliktai įvyko dėl mažareikšmių priežasčių. Kalvarijų gatvėje vargstantis įtariamasis nepasidalijo įtakos zonos prie konteinerių, kuriuose ieško vertingų daiktų, o Paribio gatvėje aršus susirėmimas esą kilo dėl neadekvataus prašymo paskolinti 60 centų.

Nepatiko, kad ji traukia butelius iš to konteinerio. Ta moteris trenkė jam buteliu, o tada ir jis pradėjo smūgiuot.

„Kalvarijų gatvėje įvyko konfliktas. Jis aiškina, kad pamatė moterį prie konteinerio. Jie tuos konteinerius, matyt, yra pasidalinę. Mano ginamajam nepatiko, kad ji traukia butelius iš to konteinerio. Ta moteris trenkė jam buteliu, o tada ir jis pradėjo smūgiuot, padarė jai rimtus sužalojimus“, – pasakojo advokatas Algirdas Cegelis.

Jis apibūdino ir Paribio gatvėje vykusio konflikto, pasibaigusio įtariamojo sulaikymu, aplinkybes: „Jis stovėjo prie reklamos stendo. Priėjo draugas, toks, kaip jis pats ir paprašė duoti 60 centų. Įtariamasis pasakė – o kodėl aš tau turiu duoti? Ir jie sukonfliktavo. Mano ginamasis aiškina, kad tas jo draugas jo vos nepasmaugė, todėl jie apsistumdė, pasimušė. Ir tas jo draugas irgi sužalotas pakankamai stipriai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius