Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 08 /14:44

Žygyje „Nemuno kilpomis 2017“ mirė moteris

Šeštadienį per pietus medikai pranešė, kad nuvykę į iškvietimą Birštono seniūnijoje konstatavo 1961 metais gimusios kaunietės mirtį.
„Nemuno kilpomis“ žygio akimirka
„Nemuno kilpomis“ žygio akimirka / Asmeninė nuotr.

Atvykusi policija Įvykio vietoje rado S. G. lavoną be išorinių kūno sužalojimų. Nustatyta, kad moteris dalyvavo žygyje „Nemuno kilpomis 2017“, informuoja Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pasak LRT radijo, manoma, kad moteriai pablogėjo širdies veikla.

Vienas renginio organizatorių Vytautas Bartulis sako, kad visi dalyviai privalo susipažinti su žygio taisyklėmis ir žinoti savo sveikatos būklę.

„Registruodamasis dalyvis patvirtina, kad supranta, jog dalyvavimas žygyje yra susijęs su dideliu žmogaus fizinių galimybių išbandymu. Čia ypač kalba apie ilgesnius maršrutus. Ir taip pat patvirtina, kad yra pasitvirtinę sveikatą ir žino jos būklę“, - LRT radijui sakė V.Bartulis.

„Visuose maršrutuose - ar tai būtų ilgesni, ar trumpesni, kas kelis kilometrus yra pagalbos stotelė, kur dalyviai gali kiek tiktai nori pailsėti, jie gali gauti maistą, vandenį, gali būtiniausias medicinines priemones gauti, sušilti, jeigu yra šalta. Ir taip pat gali nutraukti žygį, ir mes įsipareigojame negalinčius eiti toliau dalyvius parvežti atgal į startą“, - pasakojo jis.

Sportinio ėjimo treneris Kastytis Pavilionis mano, kad pramoginiai renginiai turėtų būti atkirti nuo sportininkams skirtų renginių, kuriuose reikalingas stipresnis pasirengimas. Jo teigimu, didelių atstumų ėjimui reikia ruoštis iš anksto.

„15-25 kilometrams turi bent jau kelis mėnesius įveikti mažesnius atstumus (...). Norint eiti 25 kilometrus kilometrus turi pusę metų bent jau porą kartų į savaitę daryti pratybas“, - aiškino treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius