Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 12

Antradienį karščiausia buvo Kaišiadoryse ir Tauragėje

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba feisbuke rašo, kad tęsiantis karščiams antradienį daugelyje meteorologinių stočių viršyta birželio 11 dienos oro temperatūra.
Sausra Vilniuje
Sausra / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Oras labiausiai kaito Kaišiadoryse (ir pasiekė naują paros rekordą) iki 34,2 laipsnių karščio ir Tauragėje iki 33,9 laipsnių karščio“, – rašo Hidrometeorologijos tarnyba.

Taip pat nurodoma, kad didžiausias skirtumas tarp buvusios rekordinės temperatūros ir antradienio pasiektas Ukmergėje – 33,1 laipsnio karščio (ankstesnis rekordas buvo užfiksuotas 1998 m. – 30,5 laipsnių karščio) bei Lazdijuose – 32,7 laipsniai karščio (prieš tai buvęs rekordas buvo 2010 m. – 30,9 laipsnių karščio).

„Visgi sostinei nepavyko „perlipti“ per 32,8 laipsnių karščio iki šiol (1889 m.) buvusį birželio 11 d. rekordą. Čia vakar oras kaito iki tokios pat temperatūros“, – teigia sinoptikai.

Artimiausiomis dienomis Lietuvoje prognozuojama 36 laipsnius sieksianti kaitra, laukiama absoliutaus birželio karščio rekordo.

Trečiadienį pirmoje dienos pusėje vyraus mažai debesuoti orai, tačiau jau popietę daugelyje rajonų formuosis pavieniai kamuoliniai debesys iš kurių nušniokš trumpi lietūs lydimi perkūnijos. Pūs vidutinio stiprumo pietryčių krypties vėjas, per perkūniją gūsiai sustiprės iki 15–18 m/s. Įdienojus kepins 30–35 laipsnių karštis.

Esant karštiems orams rekomenduojama riboti fizinę veiklą lauke, svarbius darbus atlikti ankstyvo ryto ar vėlyvo vakaro valandomis, nepamiršti gerti daugiau vandens. Taip pat numatomas aukštas, o vietomis ir labai aukštas, UV indeksas, todėl vidurdienį geriau likti patalpoje arba bent jau nebūti atviroje saulėje, dėvėti marškinėlius, skrybėlę ir saulės akinius su UVA ir UVB filtru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius