Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 01 04 /11:41

Apsemtame kelyje Šilutė–Rusnė vanduo pakilo jau 90 centimetrų

Vandens lygis kelio Šilutė–Rusnė atkarpoje nuo 3,75 iki 7,15 km jau pasiekė 90 cm. Lengvųjų transporto priemonių perkėlimas specialiomis VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ transporto priemonėmis yra nutrauktas, gyventojų ir kitų keleivių perkėlimas vyksta specialiu autobusu, penktadienio rytą pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija.
Rusnė
Rusnė / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Naktį didžiojoje šalies dalyje lijo, vietomis buvo lietus pereinantis į šlapdribą. Ankstų rytą snyguriavo Utenos apskrityje, silpnas lietus ir šlapdriba iš dangaus krito pietrytinėje šalies dalyje bei Panevėžio apskrityje.

Magistraliniai ir krašto keliai rytų ir šiaurės Lietuvoje vietomis padengti šlapio sniego sluoksniu. Šie keliai yra barstomi, vietomis valomi. Likusioje šalies teritorijoje magistralinių ir krašto kelių dangos daugiausia šlapios.

Rajoniniai keliai apledėję, kai kur padengti prispausto sniego sluoksniu, provėžoti, slidūs. Šiaulių ir Panevėžio apskrityse barstomi pavojingi jų ruožai.

Kelininkai vairuotojų prašo atsižvelgti į meteorologines sąlygas ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Sinoptikai prognozuoja, kad penktadienį daug kur tęsis lietus ir šlapdriba. Aukščiausia numatoma temperatūra – nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos.

Potvynis semia ir Pagėgių savivaldybę

Potvynis semia ir Pagėgių savivaldybės teritorijas. Savivaldybės pranešime rašoma, kad šiuo metu apsemta 15 tūkst. ha teritorijos. Atskirti 9 kaimai: Krakeniškių, dalis Šakininkų ir Bitėnų, Plaušvarių, Nausėdų, Pelenių, Kucų, Vyčių, Lazdėnų. Iš viso apsemta 21 sodyba su 72 gyventojais, tarp kurių ir 6 mokyklinio amžiaus vaikai. Tačiau kadangi šiuo metu mokiniai atostogauja, dėl jų perkėlimo į mokyklas problemų nekyla.

Pagėgių savivaldybė tvirtina, kad visose apsemtų vietų teritorijose pastatyti įspėjamieji ženklai dėl apsemtų kelių. Seniūnai susisiekia su apsemtų sodybų gyventojais, kol kas visos apsemtos sodybos yra pasiekiamos.

Savivaldybės ekstremalių situacijų komisija savo posėdyje ekstremalios situacijos kol kas neskelbia, nes potvynis dar nėra toks didelis, o bendra potvynio situacija valdoma, visos tarnybos reaguoja operatyviai.

Pagėgių sav. nuotr./Potvynis grasina ir Pagėgių savivaldybei
Pagėgių sav. nuotr./Potvynis grasina ir Pagėgių savivaldybei

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius