Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 22 /23:16

Beprotiški orai: pirmadienį – žiema, o savaitgalį – vasara

Pirmadienį Lietuvą užklupęs atšalimas ir snygis daugelį privertė iš nuostabos kraipyti galvas. Žiedais ir lapais pasidabinusius medžius prislėgė sniegas, prilenkė prie žemės žydinčius gėlynus, o kai kur pridrėbė ir daugiau nei 10 cm sniego. Sinoptikai žada sniego ir rytoj, o štai savaitės pabaigoje jau gali būt vasariška šiluma.
Pirmadienį Radviliškio rajone buvo tikra žiema
Pirmadienį Radviliškio rajone buvo tikra žiema / Aldonos Spranaitienės/„Orai ir klimatas Lietuvoje“ nuotr.

Pirmadienį Lietuvoje krituliai (vyravo šlapdriba, sniegas) daugiausia krito šiauriniuose ir rytiniuose rajonuose smarkūs. Dėl lipnaus sniego kai kur formavosi šlapio sniego apdraba (t. y. šlapio sniego sluoksnis, prilipęs prie įvairių paviršių). Net įdienojus oras nesušilo daugiau 1–5 laipsnių šilumos.

Naktį iš pirmadienio į antradienio daug kur šals nuo 0 laipsnių iki 5 laipsnių Celsijaus šalčio. Naktį į trečiadienį šals nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio, o kai kur dirvos paviršiuje atšals net iki 9 laipsnių šalčio.

Prognozuota, kad iki pirmadienio vakaro vietomis (daugiausia šiaurės vakariniuose rajonuose) gali susidaryti net virš 10 cm storio laikina sniego danga. Tačiau atrodo, kad sniego kai kur pridrėbė ir daugiau.

Pirmadienį žmonės, daugiausia iš šiaurės Lietuvos dalijosi gilios žiemos vaizdais.

„Facebook“ svetainėse „Orų entuziastai“ bei „Orai ir klimatas Lietuvoje“ yra daug nuotraukų ir vaizdo įrašų su žiemos vaizdais.

Plateliuose, Plungės rajone, pridrėbta kaip gilią žiemą, net eglių šakos nulinkusios. Radviliškio rajone popietę buvo kaip viduržiemį.

Sočiai sniego pridrėbė ir Mažeikiuose bei Šiauliuose – iki 9 cm.

Snigo visą dieną ne tik Šiauliuose, bet ir Šiaulių rajone, tad pavasario taip pat neliko nė ženklo. Žmonės dalijosi nuotraukomis, kad Šiaulių rajone buvo ir iki 13 cm sniego, pasirodė net slidininkų. Panevėžiui ir rajonui sniego taip pat atseikėjo su kaupu. Radviliškio rajone kai kur taip pat pridrėbė iki 13 cm sniego.

Klaipėdoje daugiau lijo nei snigo, o Vilniuje visą dieną krito šlapdriba, tačiau balta buvo tik rytą, vėliau sniegas retai kur išsilaikė.

Smarkiai prisnigo ir Alytaus bei Varėnos rajonuose.

Utenoje žmonės džiaugėsi, kad galėjo iš sniego nulipdyti jautukus. Ukmergės rajone taip pat buvo sočiai sniego. Kėdainių rajone skaitytojai taip pat lipdė drūtus sniego senius. Sniego seniai kilo ir Raseiniuose, Ignalinoje taip pat buvo balta. Tirštai snigo ir Plungės rajone. Bene dešimt valandų stambiais kąsniais snigo ir Telšiuose.

„Orai ir klimatas Lietuvoje“ skelbia, kad apie Šiaulius, Telšius ir Mažeikius sniego, regis, daugiausia, bent jau 7-10 cm. Pagal žmonių pamatavimus, sniego dangos storis vietomis gali siekti net ir 12-13 cm. Kaip balandžio pabaigoje išties nemažai.

Savaitgalį – jau vasara

Pasak meteo.lt, gera žinia, jog antradienio dieną bus 2–3 laipsniais šilčiau nei šiandien, oras sušils iki 3–8 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną prognozuojama iki 7–12 laipsnių, o ketvirtadienio – iki 9–14 laipsnių. Savaitės gale turėtų būti dar šilčiau, priartėsime prie 20 laipsnių.

Sinoptikė Elvyra Latvėnaitė pateikia detalesnę kitų dienų oro prognozę.

Antradienio, balandžio 23-osios, naktį krituliai, daugiausia sniegas, gausesni nakties pradžioje, rytą tik šiauriniuose, šiaurės rytiniuose rajonuose. Naktį šlapią, suspaustą sniegą sutrauks šaltukas, tad daug kur bus slidu. Dieną protarpiais nedideli krituliai. Matomumas krituliuose blogės. Vėjas naktį vakarų 8-13m/s, gūsiai iki 15 m/s, pajūryje iki 17 m/s, dienos pradžioje pietvakarių 7-12 m/s, pavakare nepastovus 4-8 m/s. Naktį šalnos 0 minus 3°C, pajūryje plius 1-2°C, dieną plius 2-7°C.

Trečiadienį, balandžio 24-osios naktį be kritulių, rūkai nusidrieks, daugiausia šiauriniuose rajonuose, įdienojus lietus, pradedant pietiniais, pietrytiniais rajonais. Vėjas naktį nepastovus 3-6m/s., dieną rytų, šiaurės rytų 6-11 m/s, pavakare gūsiai 14 m/s. Naktį 0 minus 4°C, vėl šalnos dirvos paviršiuje iki minus 5-8°C gali būti, dieną plius 7-11°C.

Ketvirtadienį, balandžio 25-osios naktį gausokai lis, dieną protarpiais lietus. Dieną gali perkūnija sudundėti. Vėjas naktį rytų, šiaurės rytų, rytą ir dieną pietų, pietvakarių 7-12 m/s, gūsiai 15 m/s. Naktį plius 4-7°C, dieną plius 10-14°C, pajūryje 7-9°C.

Penktadienį, balandžio 26 d. protarpiais lietus, dieną daugiausia vakariniuose, šiaurės vakariniuose rajonuose. Vėjas pietų, pietvakarių 6-11 m/s. Naktį plius 1-6°C, dieną plius 8-13°C.

Šeštadienį, balandžio 27 d. be ženklesnio lietaus. Vėjas naktį nepastovus 4-8 m/s, dieną pietinių krypčių 6-11 m/s. Naktį plius 1-4°C, dieną 13-15°C, pajūryje 7-12°C.

Sekmadienį, balandžio 28 d. be lietaus. Vėjas pietinių krypčių 5-10 m/s. Naktį plius 3-8°C, dieną 17-20°C, pajūryje 12-14°C.

Pirmadienį, balandžio 29 d. be lietaus. Vėjas pietų, pietryčių 6-11 m/s. Naktį 9-11°C, dieną 20-23°C.

Antradienį, balandžio 30 d. be lietaus. Vėjas pietų, pietryčių 6-11 m/s. Naktį 10-13°C, dieną 20-23°C.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius