-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 18

Ciklonas atneš itin audringus orus – užklups pavojingi vėjo gūsiai, šlapdriba ir lietus

Šalį pasiekęs ciklonas atneš itin audringus orus – vyraus pavojingi vėjo gūsiai, sniegą pakeis šlapdriba ir lietus. Taip LRT RADIJUI sako sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.
Vilnių užklupo stiprus snygis
Vilnių užklupo stiprus snygis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Penktadienį iš Vakarų priartės naujas ciklonas – vakariniuose šalies rajonuose vėjas pradės pamažu stiprėti, antroje dienos pusėje jau bus sustiprėjęs iki 13–14 metrų per sekundę, o tai jau beveik pavojingi gūsiai. Kituose šalies rajonuose orai bus ramesni, šiaurės rytiniuose, rytiniuose šalies rajonuose bus su pragiedruliais. O vakarinėje šalies dalyje debesys menkai sklaidysis, telksis tankus debesų sluoksnis.

Jau vakarėjant atkeliaus ir krituliai, pirmiausia pradės lengvai snyguriuoti, pajūryje sniegą neretai pakeis šlapdriba. Vakarų Lietuvoje formuosis ir lijundra. Plikledžio reikia saugotis ir kituose šalies regionuose. Bus slidu, daugelyje rajonų temperatūra pakils iki 1–5 laipsnių šalčio, pajūryje ir Žemaitijoje perkops per nulį ir svyruos nuo 0 iki 3 laipsnių šilumos.

Vilniuje šiuo metu dėl smarkaus snygio sutriko eismas. Kelininkai ketvirtadienį dėl žiemos oro sąlygų paskelbė ekstremalią padėtį.

Šeštadienį šis ciklonas atneš gana audringus orus, jis ir toliau stiprins vėją: pajūryje laukiama pavojingų vėjo gūsių iki 15–20 metrų per sekundę. Dienos metu jis apims daugelį šalies regionų. Prie jūros gūsiai pasieks ir 22–23 metrus per sekundę. Be to, šis ciklonas atkeliauja su gana intensyviais krituliais, didžiule šiluma, tad sniegą pakeis šlapdriba ir net į lietus.

Nakties metu rytiniuose rajonuose dar snigs, šalies centriniuose ir pietvakariniuose rajonuose kris šlapdriba, o vakariniame šalies pakraštyje jau nuo vidurnakčio gali pradėti lyti. Lietus ir šlapdriba dienos metu apims visą Lietuvą.

Žemiausia temperatūra bus fiksuojama nakties pradžioje – nuo 2 iki 7 laipsnių šalčio. Vakariniuose rajonuose – nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Dienos metu oras visoje Lietuvoje jau šils iki 1–5 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius