Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 27

Didžioji Britanija rengiasi artėjančiai smarkiai audrai ir potvyniams

Didžioji Britanija sekmadienį rengiasi didžiausiai per pastarąjį dešimtmetį audrai, kuri pirmadienio vakarą į šalies pietus turi atnešti smarkias liūtis ir vėjus, kurių greitis gali siekti 130 kilometrus per valandą.
Bangos pietų Anglijos pakrantėje
Bangos pietų Anglijos pakrantėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Meteorologai perspėjo, kad audra gali vartyti medžius, apgadinti pastatus ir sutrikdyti elektros tiekimą bei transportą.

Per 6–9 valandas nuo sekmadienio vakaro turi iškristi 20–40 mm kritulių, tad kai kur tikriausiai kils potvyniai.

Liūtis pietų Anglijoje ir pietų Velse lydės stiprus gūsingas vėjas – meteorologai regione paskelbė trečios kategorijos pavojų pagal keturių kategorijų skalę.

Praėjusį kartą panašaus stiprumo vėjas Didžiojoje Britanijoje buvo užregistruotas 2008 metų kovą, bet sinoptikė Helen Chivers sakė, kad prognozuojama žala yra palyginama labiau su 2002 metų spalio audra.

Taip pat buvo palyginimų su 1987 metų spalio „Didžiąja audra“, per kurią Britanijoje žuvo 18 žmonių, o Prancūzijoje – dar keturi. Ta audra išvertė 15 mln. medžių ir padarė žalos už daugiau kaip 1 mlrd. svarų (1,2 mlrd. eurų pagal dabartinį kursą), o jos vėjų greitis siekė 185 km per valandą, Londone – 150 km per valandą.

Meteorologas veteranas Michaelas Fishas sakė, kad sekmadienio audra tikriausiai nebus tokia stipri, nors jo komentarai šalyje tikriausiai bus vertinami gana skeptiškai.

M.Fishas 1987 metais buvo pagrindinis BBC televizijos sinoptikas, bet, kaip žinia, neigė, kad prie šalies artinasi didelė audra, nors ji užgriuvo praėjus vos kelioms valandoms.

Šiemetinei audrai duotas Šv. Judo Tado vardas. Šis katalikų šventasis laikomas patekusiųjų į beviltišką padėtį, dingusių daiktų ir žmonių globėju, o jo diena minima pirmadienį.

Audra tikriausiai paveiks ir Šiaurės Prancūziją, o paskui nuslinks Danijos link, sakė H.Chivers.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius