Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 12 18

Gruodžio 18-oji gali būti šilčiausia Lietuvos orų stebėjimo istorijoje

Ši gruodžio 18-oji gali būti šilčiausia per beveik du su puse šimtmečio – penktadienį kai kurios orų stebėjimo stotys šalyje jau fiksuoja šios dienos šilumos rekordus.
Medžiai be lapų
Medžiai be lapų / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Orų prognozė

Kaip BNS sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Ieva Budžienė, 11 valandos duomenimis, kol kas maksimali meteorologinio stebėjimo istorijoje gruodžio 18-osios temperatūra viršyta Kybartuose bei Šilutėje.

„1998-aisiais Kybartuose buvo 7,5 laipsnio, o šiandien 11 valandą jau buvo 8,7 laipsnio. Šilutėje 1971-aisiais buvo 6,8,  o šiandien 11 valandą – 7,1 laipsnio. Tad kelios stotys jau yra su rekordais“, – sakė ji.

Tarnybos darbuotojai pabrėžė, kad galutinė dienos temperatūra bus vertinama gavus 20 valandos duomenis, tad fiksuojami rekordai minėtose stotyse dar gali kisti.

Hidrometeorologų duomenimis, šių metų vidutinė gruodžio mėnesio temperatūra numatoma 3,5 laipsnio aukštesnė už vidutinę daugiametę (minus 2,4 laipsnio).

Hidrometeorologiniai stebėjimai Lietuvoje vykdomi nuo 1777-ųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius