Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą atkeliauja pavojingas orų reiškinys: situacija ims blogėti jau šį vakarą

Atkeliauja ne tik vasariška šiluma, bet ir dulkės. Oro kokybė kol kas yra puiki, tačiau šiandien vakare (atslinkus šiltam orui) pamažu ims blogėti. Apie tai pranešama „Facebook“ grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.
Į Lietuvą atkeliauja dulkės iš Sacharos.
Į Lietuvą atkeliauja dulkės iš Sacharos. / „Copernicus“ žemėlapio vaizdas

Remiantis dabartiniais skaičiavimais, pirmadienį kietųjų dalelių ore daugiau bus tik pietinėje šalies dalyje. Antradienį oro tarša išaugs visoje šalyje. Trečiadienį popiet, pradedant vakariniais rajonais, teršalai trauksis. Vakare, pasitraukus didelei šilumai, oras bus švarus jau visoje šalyje.

„Tiesa, šį kartą neturėtų būti taip blogai kaip buvo prieš savaitę. Neblogas oro užterštumo indikatorius (neturint matavimų duomenų) yra giedro dangaus žydrynės ryškumas. Kuo dangus virš galvos yra mažiau žydras (o žiūrint į tolį matyti migla), tuo atmosferoje sklando daugiau kietųjų dalelių (kurios išsklaido šviesą ir dangų daro balkšvu).

Žemėlapiai – Copernicus (raudonesnės spalvos rodo didesnį aerozolio dalelių t.y. teršalų kiekį atmosferos stulpe)“, – teigiama minėtoje grupėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius