-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 02

JAV švilpikas Philas pamatė savo šešėlį ir prognozuoja ilgą žiemą

Per spalvingą, bet abejotino tikslumo metinį ritualą švilpikas Panksutonio Philas sekmadienį išlindo iš savo olos ir pamatė savo šešėlį, taip numatydamas dar šešias žiemos savaites.
Švilpikas Philas (centre)
Švilpikas Philas (centre) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis Panksutonyje Pensilvanijoje gyvenantis graužikas yra garsiausias keturkojis Grabnyčių, kurios minimos vasario 2-ąją ir kurios JAV vadinamos Švilpiko diena, sinoptikas. Toks paprotys yra atėjęs iš vokiečių folkloro ir sulaukia didelio JAV žiniasklaidos dėmesio.

Kaip teigia legenda, jei Philas nepamato savo šešėlio, pavasaris ateis greitai. Tačiau šalis, išgyvenanti itin sunkią dieną, sulaukė blogos naujienos: „Tai ne kamuolys šalia manęs/ Matot, tai mano šešėlis/Tad dar šešios savaitės žiemos!“.

Jei Philas nepamato savo šešėlio, pavasaris ateis greitai.

Šiame pranešime, paskelbtame groundhog.org, užsimenama apie kitą svarbų sekmadienio įvykį, amerikietiškojo futbolo finalą, kuris šiemet rengiamas Naujajame Džersyje ir pirmą kartą – arenoje po atviru dangumi.

Per Kristaus Paaukojimo, arba Grabnyčių, šventę mažas Pensilvanijos Panksutonio miestelis privilioja didžiules lankytojų minias.

Šis ritualas yra kilęs iš vokiškos tradicijos žemdirbiams atidžiai stebėti gyvūnų elgesį, kad būtų galima priimti sprendimus dėl to, kada sėti ir sodinti.

Pernai Panksutonio Philas išpranašavo ankstyvą pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius