Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karštą vasarą pakeitė šalnos: naktį kai kur buvo žemiau nulio

Porai dienų į Lietuvą užsukusią karštą vasarą labai greitai pakeitė neprognozuojamas pavasaris. Dar trečiadienio dieną, nors ir buvo vėjuota, bet buvo vasariškai šilta, o štai naktį kai kur temperatūra jau nukrito žemiau nulio.
Tvarkomos Neries krantinės atsidūrė po vandeniu
Pavasaris Vilniuje / 15min skaitytojo Tomo nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Meteorologai paskelbė ilgalaikę orų prognozę: balandis bus kitoks nei įprasta

Mokslo svetainė „Facebook“ „Orai ir klimatas Lietuvoje“ rašo, kad trečiadienį vakare buvo vėsoka, bet iš vakaro, pagal turimus duomenis, neatrodė, kad šiandien ryte pašals.

Remiantis Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, Vėžaičiuose (Klaipėdos rajonas) ir Rietave dirvos paviršiuje (5 cm aukštyje virš žemės) buvo užfiksuotos šalnos, atitinkamai, iki -1,7 ir -0,5 °C.

„Tačiau dar tik balandžio 11 d., šalnos visiškai normalus reiškinys visą balandį ir net gegužės pirmoje pusėje. Kaip ir buvo rašyta, ankstyva vasariška šiluma turi du lazdos galus. Kai ji yra, žmonėms labai smagu, bet nedažnas pagalvoja, kad tai kol kas laikina ir atėjus pavasario šalčiui sužydėję per anksti augalai (ypač vaismedžiai) gali paprasčiausiai nušalti“, – rašoma svetainėje.

Ketvirtadienį vakare vakariniuose rajonuose vietomis truputį palis. Vėjas vakarų, pietvakarių, 8–13 m/s, po pietų kai kur gūsiai 15–18 m/s. Oro temperatūra dieną 12–17, pajūryje 9–11 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius