-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 08

Kelininkai dėl pūgų rekomenduoja atidėti nebūtinas keliones

15min.lt trečiadienį jau rašė, kad jau ketvirtadienį Lietuvoje siautės pūga. Kelininkai ta proga rekomenduoja atidėti nebūtinas keliones. Jei jų atidėti negalima, derėtų planuoti ilgesnį važiavimo laiką, kad nereikėtų skubėti ir netektų sudaryti avarinių situacijų.
Vokietija
Greitkelis per pūgą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jeigu kelionę atidėti per vėlu, planuodami kelionės laiką pasilikite laiko atsargai, jei patektumėte į kamščius ar nepravažiuojamus ruožus. Taip pat patartina važiuoti iš anksto įsipylus kuro. Kad, įstrigę pusnyje, nesušaltumėte.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos duomenimis, trečiadienį 16 val. Jurbarko rajone atskiruose ruožuose tvyrojo rūkas, matomumas siekė apie 100 metrų.

Magistralinių kelių dangos daugiausia drėgnos. Krašto kelių dangos taip pat drėgnos, kai kurie ruožai provėžuoti. Eismo sąlygos šiuose keliuose normalios.

Rajoniniai keliai visoje Lietuvoje daugiausia padengti privažinėtu sniegu ir yra slidūs. Sinoptikai ateinančią ketvirtadienio naktį ir dieną, pradedant pietiniais rajonais, prognozuoja, kad Lietuvą užklups pūga ir gausus sniegas, o pietrytiniuose rajonuose – lijundra.

Automobilių kelių direkcija perspėja kur nors keliaujant įvertinti situaciją keliuose ir esant sudėtingoms eismo sąlygoms neskubėti.

„Vairuotojai pirmiausiai patys asmeniškai yra atsakingi už kitų žmonių – eismo dalyvių sveikatą ir net gyvybę, o jei oro ir eismo sąlygos blogos, turi važiuoti ne leistinu, o saugiu greičiu ir įvykus eismo įvykiui kaltinti ne kelininkus, o savo nesugebėjimą įvertinti situacijos kelyje“, – teigiama direkcijos informaciniame pranešime.

15min.lt orų žemėlapį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius