Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 21 /18:16

Ketvirtadienį laukiama audros: sinoptikė pasakė, kaip reikėtų jai pasiruošti

Meteorologai ir kelininkai įspėja, kad po palyginti ramaus trečiadienio ketvirtadienį laukia tikras išbandymas, ypač vairuotojų. Prognozuojama, kad kils audra, siaus stiprūs vėjo gūsiai, o sniegas maišysis su lietumi, todėl keliai gali būti slidūs.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Vėjo gūsiai, sniegas, šlapdriba, lietus

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad ketvirtadienį sulauksime sudėtingų orų sąlygų. Iš vakarų Lietuvą pasieks didelis ir energingas ciklonas. Kris įvairūs krituliai – naktį daugiausia sniegas ir šlapdriba, o dienos metu juos keis lietus. Dalyje Lietuvos prognozuojama lijundra, plikledis. Prognozuojama, kad snigs, kris šlapdriba, lis daugelyje rajonų.

Taip pat sustiprės pietvakarių, vakarų vėjas, kurio gūsiai daug kur sieks 15–20, pajūryje – ir 25 m/s. Nakties pradžioje temperatūra dar spės nukristi iki 2–7 laipsnių šalčio, tik pajūryje jau išliks teigiama temperatūra. Vėliau plūs vis didesnė šiluma ir dieną jau sulauksime 3–8 laipsnių šilumos.

Penktadienį vėjuoti, su mišriais krituliai orai tęsis.

Ką sako sinoptikė?

Tarnybos sinoptikė Elena Klyukina 15min teigė, ketvirtadienį dangus gali maišytis su žeme, tad žmonėms teks tinkamai pasiruošti.

„Kas vairuoja, kad galbūt kastuvus įsidėtų – tas gali praversti. Jeigu bus vietomis daug prikritusio sniego, kad tiesiog būtų galima atsikasti kelią. Žinoma, saugoti savo turtą nuo stipresnio vėjo, ypač pajūrio gyventojams, nes dabar prognozuojami smarkūs vėjai“, – kalbėjo sinoptikė.

„Ko gero, dabar ruduo kovoja su žiema, tai žiema vis nori kažkaip ateiti, bet ruduo dar nepaleidžia mūsų. Tokie gana permainingi ir iš lėto vėstantys orai“, – pridūrė ji.

Pasak sinoptikės, jeigu galima pasirinkti, tai ketvirtadienį geriau praleisti namuose, tačiau jeigu reikės išvykti, būtų gerai pasirūpinti neperpučiama ir neperšlampama apranga.

Anot E.Klyukinos, savaitgalį audra turėtų nurimti ir oras bus panašus kaip antradienį.

Kelininkų įspėjimai

Vilniaus savivaldybės bendrovė „Grinda“ praneša, kad jau kurį laiką naktimis barsto tiltus ir viadukus, o šią savaitę žiemos technika Vilniaus gatvėse dirba ir dienomis.

„Grindos“ duomenimis, didesnis snygis prognozuojamas ketvirtadienio paryčiais. Temperatūrai kylant, sniegą dar tą patį ketvirtadienį keis šlapdriba, o apypiečiu – jau ir lietus. Dėl permainingų orų ir stipraus vėjo vairavimo sąlygos bus nepalankios.

Visoje Lietuvoje kelius prižiūrinti bendrovė „Kelių priežiūra“ taip pat įspėja, kad dėl sudėtingų oro sąlygų vairavimo sąlygos didelėje dalyje Lietuvos bus sunkios. Tačiau kelininkai tikina: „Nuolat stebėdami orų situaciją Lietuvoje ir kelių būklę, visi mūsų padaliniai yra pasiruošę bet kuriuo metu pajudėti į valstybinės reikšmės kelius, kad užtikrintų geriausias galimas sąlygas“.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius