Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 25

Laukia žiemiška savaitė: nors šalčiai atsitraukė, sniegas džiugins ir toliau

Naują savaitę pasitiksime su orų permainomis. Šiandien pirmoji dienos pusė dar bus rami. Tolstant sniegą tirpdžiusiam ciklonui, kuriam laikui slėgis šalyje šiek tiek kils. Nedidelių kritulių sulauksime nebent vakariniame šalies pakraštyje.
Šalčio banga palietė sostinės gamtą
Šalčio banga palietė sostinės gamtą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vis tik popietę iš pietų priartės naujas, drėgmės pritvinkęs ciklonas. Pirmiausia jo debesys pasieks pietrytinį šalies pakrašty ir čia pradės barstyti sniegą. Iki vakaro sniegą ir šlapdribą nešantys debesys išplis į didesnę šalies dalį. Intensyviausiai snigs Pietryčių Lietuvoje. Vidutinio stiprumo pietinių krypčių vėjas ims krypti iš šiaurės, šiaurės vakarų. Temperatūra šalyje beveik nekils įdienojus bus tarp 0-1 laipsnio šilumos. Vakariniame šalies pakraštyje šils kiek labiau, iki 2-3 laipsnių šilumos.

Antradienį pietinis ciklonas Lietuvą užgrius visu pajėgumu. Tiek naktį, tiek dieną visoje šalyje numatomi krituliai, vyraus sniegas ir šlapdriba. Greičiausiai sniego paklotė augs Rytų ir Vidurio Lietuvoje, čia daug prisnigs gausiai. Ims stiprėti šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Naktį vietomis sustiprėjęs iki 16 m/s jau pradės kelti pūgas. Dieną 15-18 m/s gūsiai numatomi daugelyje rajonų, tad išplis ir pūgos. Temperatūra ir naktį, ir dieną keisis mažai ir svyruos tarp 2 laipsnių šalčio ir 2 laipsnių šilumos. Vairavimo sąlygos bus labai prastos, ypač Rytų Lietuvoje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Snieguota žiema Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Snieguota žiema Vilniuje

Trečiadienį situacija ims gerėti, tačiau labai palaipsniui. Naktį snigs visoje šalyje, o šiaurės rytinėje šalies pusėje sniegas bus vis dar smarkus. Vėjas kryps iš vakarų, pietvakarių, o 15-20 m/s siekiantys gūsiai daugelyje rajonų toliau kels pūgas. Žemiausia temperatūra pasiskirstys tarp 3 laipsnių šalčio ir 2 laipsnių šilumos.

Trečiadienio diena jau suteiks didesnį atokvėpį. Sniego sulauksime dar daugelyje rajonų, tačiau jo kiekiai bus gerokai mažesni. Vakarų, pietvakarių vėjas po truputį rims, pavojingų gūsių nesieks. Vis tik dar išliks smarkokas ir pažemę pustys. Aukščiausia temperatūra numatoma nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį sniego sulauksime dar mažiau. Daugiausia jis bus nedidelis ir tik vakariniame šalies pakraštyje dėl jūros poveikio gali būti kiek intensyvesnis. Pietvakarių krypties vėjas toliau rims, bus vidutinio stiprumo. Plūstelės kiek vėsesnis oras ir temperatūra žemės sparčiau iki 2-7, kai kur ilgiau pragiedrėjus ir 10 laipsnių šalčio.

Ketvirtadienio dieną nedidelis sniegelis apsilankys tik vietomis. Vėjas dar labiau aprims, daug kur bus vos juntamas. Kai kur švystelės saulė. Temperatūra kils ir įdienojus pasiskirstys nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Penktadienį sniegas apsilankys tik vietomis ir bus dar keliais laipsniais šalčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius