Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 03

Lažybų tarpininkai: spalio mėnesį sniego greičiausiai nesulauksime

Britai daugelį pokalbių pradeda orų aptarimu. Užtat lietuviai šiandien gali ne tik kalbėtis apie orus, bet ir dėl jų lažintis.
Ruduo Vilniuje
Ruduo Vilniuje / Alfredo Pliadžio nuotr.

Lažybų tarpininkai siūlo kirsti lažybų, ar pirmasis sniegas šalyje iškris dar neatėjus Vėlinėms – iki lapkričio 1-osios.

Nors kai kurie orų portalai jau kitą savaitę prognozuoja temperatūrą Lietuvoje nukrisiant žemiau nulio, lažybų tarpininkai ankstyvo sniego tikimybę vertina minimaliai.

„Orai vėsta, o naktimis temperatūra artėja link nulio, tačiau kol sinoptikai dar nepateikė tikslių prognozių, kviečiame žmones, kad patys paspėliotų, kada Lietuvojesulauksime sniego“, – sakė interneto lošimų bendrovės „Unibet“ bukmekeris Anthony Cousins.

„Unibet“ siūlo lažintis santykiu 1,2-4, kad pirmasis sniegas Lietuvos sostinėje iškris dar spalio mėnesį. Šis santykis reiškia, kadtikimybė, jog sniego sulauksimeiki lapkričio pradžios yra vos 25 procentai, o tikimybė, kad pasnigs po Vėlinių– net 83 procentai.

Praėjusią savaitę orai nakties metu atvėso iki 4-5 laipsnių Celsijaus, o sinoptikai numato, kad nuo šios savaitės vidurio orai dar labiau subjurs, nors vidutinė temperatūra diena dar gali pakilti iki 18 laipsnių.

Tolimesnes prognozes pateikiantis tarptautinis orų portalas „Accuweather.com“ numato, kad spalio 10 d. naktį temperatūra gali pasiekti 0 laipsnių, o spalio 11-osios – pirmą kartą šį rudenį nukristi iki neigiamos -2 laipsnių temperatūros.

Per pastaruosius trejus metus, iki lapkričio 1-osiossniego sulaukėmedusyk: 2009 metais pirmasis sniegas Vilniuje iškrito spalio 14 d., 2010 m. – spalio 22 dieną.

Pernai žiema atėjo kiek vėliau ir sniego sulaukėme tik lapkričio 12-ąją.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius