Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 02

Lenkija skęsta sniege, į Lietuvą savaitgalį atkeliauja šalčiai

Kaimyninės Lenkijos ugniagesiai gelbėtojai vos spėja vykti į gyventojų iškvietimus dėl nelaimių, kurias nuo gruodžio 1-osios popietės sukėlė gausus sniegas ir stiprus vėjas, du žmonės jau mirtinai sušalo. Lietuvoje savaitgalį sniego taip pat žadama, tiesa, ne taip gausiai. Tačiau šaltis spustelės – teigiamos temperatūros nebebus ir dienomis.
Itin gausiai prisnigo Lenkijoje
Itin gausiai prisnigo Lenkijoje / „Twitter“ nuotr.

Kaip informuoja tvn24.pl, didžiojoje Lenkijos dalyje oro sąlygos yra sudėtingos, sninga, pučia stiprus vėjas, gyventojai įspėti apie galimą pavojų. Didžiausia grėsmė kilusi pajūryje.

Penktadienio dieną vėjas turėtų kiek aprimti, bet vakare ir naktį gūsiai vėl sustiprės, vietomis net iki 25–28 m/s.

Taip pat Lenkijoje intensyviai sninga. Ugniagesiai gelbėtojai vos spėja į iškvietimus dėl vėjo ir sniego sukeltų nelaimių. Tvn24.pl teigimu, jų skaičius vis auga, iki penktadienio 8 val. visoje šalyje jų jau užfiksuota 1 250. Pranešama, kad du žmonės jau mirtinai sušalo.

Daugiausia sniego yra iškritę šiaurės rytų, centriniuose ir pietiniuose Lenkijos regionuose, vakariniame krašte – lyja ir krenta šlapdriba. Vėjas stipriausias fiksuotas Silezijos, Žemutinės Silezijos ir Didžiosios Lenkijos vaivadijose.

Dėl gausaus sniego ir gūsingo vėjo apie 189 tūkst. Lenkijos gyventojų liko be elektros energijos, bent laikinai elektros neturėjo ir daugiau žmonių, ypač iš Mažosios Lenkijos vaivadijos vietovių.

Pirmąją žiemos dieną su rimtais iššūkiais dėl gausaus sniego susidūrė ir Varšuva. Penktadienio rytą keliai jau buvo pravažiuojami, tačiau šaligatviai vis dar nenuvalyti, sniegas maišosi su purvu, todėl vietomis net sunku praeiti. Sniegas ir vėjas taip pat Lenkijos sostinėje vertė medžius, kuriuos nuo gatvių ir kelių šalino ugniagesiai.

Lietuvoje tokių ekstremalių oro sąlygų sinoptikai neprognozuoja. Penktadienį numatomi krituliai – Rytų Lietuvoje daugiausia sniegas, Vakarų – šlapdriba ir lietus. Pajūryje pūs stiprokas vakarų, šiaurės vakarų vėjas, kurio gūsiai sieks 15–18 m/s. Temperatūra dieną kai kur gali būti pliusinė, tačiau daugiausia laikysis apie nulį.

Savaitgalį bus gerokai šalčiau. Šeštadienio naktį atvėsti gali iki 7 laipsnių šalčio, dieną – 4, snigs, nors ir negausiai, pūs žvarbus vėjas. Sekmadienis bus dar šalčiau. Termometrai naktį rodys net iki 9–14 laipsnių žemiau nulio, dieną temperatūra irgi iki nulio nebekils, bus 3–8 laipsniai šalčiai.

Pirmadienio naktį kai kur gali atšalti net iki 14–19 laipsnių šalčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius