Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 17

Lenkijoje – „apokaliptiniai“ orai: siaučiant pūgai griaudėjo 8 tūkst. žaibų

Penktadienį lietuvius stebino žaibai – nors tai ir ne anomalija, tačiau žiemą prie tokio vaizdo nesame pratę. O štai vos po kelių dienų, pirmadienį, Lenkija stebina daug labiau – per vieną dieną čia užfiksuota 8 tūkstančiai žaibų išlydžių. Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT) skelbia, kad toks žaibų kiekis būtų nemažas net ir vasarišką dieną.
Žaibas
Žaibas / 123RF.com nuotr.
Temos: 3 Lenkija Žaibas Orai

„Penktadienį truputėlį pažaibavo virš Lietuvos, daugiausia Vilniaus apylinkėse, ir stebėjosi daugelis. Tuo tarpu mes raminome, kad tai nėra anomalija, nes pavienių negausių perkūnijų tikrai pasitaiko ir žiemą.

Šiandien, nors ir ne Lietuvoje, bet jau ir mus šiek tiek stebina (kaip žiemą) ypač gausios perkūnijos Lenkijos teritorijoje. Priskaičiuojama net 8 tūkst. žaibų išlydžių. Tai yra labai daug turint galvoje, kad dabar sausis. Toks skaičius būtų jau nemažas net ir vasarišką dieną. Palyginimui, penktadienį Lietuvoje fiksuota vos ~20 išlydžių“, – feisbuke skelbia LHMT.

Lenkijoje pirmadienį siautėja orai: gyventojus užklupo ne tik žaibai, bet ir didelis sniego kiekis. „Atrodo kaip apokalipsė“, – apie šalies orus feisbuke rašo socialinio tinklo vartotojai.

VIDEO: Lenkijoje – „apokalptiniai“ orai: per pūgą griaudi perkūnija

Penktadienį portalui 15min meteorologas Gytis Valaika sakė, kad žaibai ir perkūnija žiemą – normalus reiškinys. Vis dėlto įprastai tokie gamtos reiškiniai šaltuoju metų laiku būdingi tik tam tikrai Lietuvos daliai – pajūrio regionui.

Anot G.Valaikos, didesni temperatūrų svyravimai visada lemia žaibus – tiek žiemą, tiek vasarą. Šaltuoju metų laiku tai pasitaiko rečiau, todėl ir žaibai – ganėtinai išskirtinis dalykas.

Daugiau skaitykite čia: Meteorologas apie penktadienį dalyje Lietuvos išvystus žaibus: „Tai tikrai ne anomalija“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius