Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 05

Meteo.lt: audringas atmosferos frontas atsineša rudeniškus orus

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba savo paskyroje „Facebook“ praneša, kad artimiausią naktį per Lietuvą slenkantis audringas, su trumpais lietumis ir perkūnija atmosferos frontas suteiks impulsą orų pokyčiams. Įsivyravęs vakarų vėjas šią savaitę kombinuos įvairius rudeniškų orų scenarijus.
Smarkus lietus Vilniaus senamiestyje
Smarkus lietus Vilniaus senamiestyje / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Antradienio naktį gausesnio ir intensyvesnio lietaus klius vakarų ir pietvakarių regionams, kitur palis menkiau. Pietų ir Vakarų Lietuvoje sinoptinė situacija bus palanki perkūnijai, o per ją ir staigiems vėjo sustiprėjimams iki 15–20 m/s. Rytą temperatūra svyruos nuo 11 iki 16 °C.

Antradienio diena – malonesnė ir sausesnė. Pūs apysmarkis pietų, pietryčių vėjas, vakariniame šalies pakraštyje iki vidurdienio dar tikėtini 15–17 m/s gūsiai. Debesys prasisklaidys. Trumpai palis tik vietomis. Temperatūra, atsitraukus šilumos bangai, tekils iki 15–19 °C.

Trečiadienio naktį žymesnio lietaus nenumatoma, debesys bus retesni, todėl oras atvės iki 7–12 °C.

Trečiadienio dieną iš vakarų atslinks nauja lietaus debesų juosta, ir iki vakaro trumpai nulis daug kur, sausesni orai išsilaikys nebent Vilniaus, Utenos ir Panevėžio apskrityse. Vėjas bus labiau juntamas, popietę vyraus 16–19 °C temperatūra.

Ketvirtadienis kol kas prognozuojamas rudeniškai lietingas. Įkyriau ir gausiau lis rytinėje šalies pusėje. Stiprėjantis vėjas atgins vėsesnio oro masę, todėl ketvirtadienio dieną sulauksime vos 13–16 °C.

Penktadienį lietus atsitrauks, bet oras bus gaivus ir drėgnas – naktį ir rytą daugelį Lietuvos vietovių užklos balkšva rūko migla. Įdienojus stiprės vėjas.

Savaitgalio orai nestebins – vietomis trumpai palis, naktimis kai kur boluos rudeniški rūkai. Temperatūros pokyčiai bus nežymūs, gal tik saulę išvysime dažniau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius