Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 26

Naktį prognozuojant atšalimą, kelininkai perspėja dėl plikledžio

Sinoptikams prognozuojant smarkų atšalimą, naktį gali susidaryti plikledis, perspėjo kelininkai.
Eismas žiemos naktį
Eismas žiemos naktį / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos duomenimis, 16 val. Panevėžio apskrityje buvo silpna lijundra, Vilniaus apskrityje snyguriavo.

Magistraliniai keliai daugiausia be sniego, krašto keliai daugiausia rytiniuose rajonuose vietomis provėžuoti, vietomis padengti šlapiu sniegu.

Važiavimo sąlygos rajoniniuose keliuose yra sudėtingesnės. Dienos metu visi sunkiai išvažiuojami rajoniniai keliai buvo nuvalyti, tačiau važiavimo sąlygos vis dar yra žiemiškos: jie padengti prispaustu sniegu, vietomis provėžoti, kai kur apledėję ar visai be sniego.

Ties pasienio su Baltarusija kontrolės punktais susidarė ilgos laukiančių automobilių eilės. Kelyje Vilnius–Minskas eilės ilgis – apie 14 kilometrų, keliuose Vilnius–Lyda ir Vilnius–Polockas – po 4 kilometrus.

Tokius kelių ruožus yra sudėtinga nuvalyti bei pabarstyti. Todėl tie kelių ruožai, kur stovi automobiliai, yra padengti sniegu. Eismo sąlygos šiuose kelių ruožuose sudėtingos.

Šilutės rajone apsemtas krašto kelyje Šilutė–Rusnė esantis 450 metrų ilgio ruožas, vandens gylis čia – apie 65 centimetrai. Lengvieji automobiliai apsemtu ruožu perkeliami specialia valstybės technika.

Taip pat apsemti ir neišvažiuojami dešimties rajoninių kelių ruožai, iš viso 14,7 kilometro, vandens gylis čia – nuo 10 iki 60 centimetrų.

Pagėgių savivaldybėje apsemti ir neišvažiuojami šešių rajoninių kelių ruožai, iš viso 45,6 kilometro. Vandens gylis čia svyruoja nuo 65 iki 110 centimetrų.

Orų prognozę savo miestui ar rajonui rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius