-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 03

Net ir gegužę sniegas nesitraukia iš Lietuvos: žmonės fiksuoja žiemiškus vaizdus

Pirmadienio rytą dalis Lietuvos vėl buvo nuklota sniego sluoksniu. Automobilių kelių direkcija taip pat įspėjo vairuotojus, kad vietomis dėl susidariusios snygio eismo sąlygos – sudėtingos.

Kaip nurodė Automobilių kelių direkcija, pirmadienio rytą eismo sąlygos dėl besitęsiančio snygio sudėtingesnės yra Šiaulių apskrityje bei Raseinių rajone, įspėja Automobilių kelių direkcija.

Čia valstybinės reikšmės kelių dangos vietomis padengtos sniego sluoksniu, daug kur su šlapio sniego provėžomis, slidūs. Likusioje šalies dalyje valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios.

Šiaulių apskrityje sninga, Telšių ir Tauragės apskrityse bei pietų Lietuvoje šlapdriba, kitur šalyje lyja. Oro temperatūra siekia nuo 1 iki 6 laipsnių šilumos.

VIDEO: Gegužės mėnesį sulaukėme pusnių – savo akimis negalėjo patikėti net katinas Leopoldas

„Išėjau atostogų. Panašu, kad kalėdinių. Žadėjau sėti daržą, bet turbūt einu eglutę puošti“, – prie kelių snieguoto kiemo nuotraukų „Facebook“ liūdnai pajuokavo viena Šiaulių rajono gyventoja.

VIDEO: Į Lietuvą sugrįžo žiema – sniegas užklojo namų stogus ir jau sužaliavusią žolę

Orai.lt rašė, kad naktį gausius kritulius į šalį atnešęs ciklonas, pirmadienį po truputį jau ims tolti. Visgi lietaus sulauksime daugelyje Lietuvos vietų. Mažiausiai jo bus šalies vakaruose, kur popietę jis jau pasitrauks. O rytinėje dalyje lis iki pat vakaro, kai kur dar galimas ir smarkus lietus.

Būsime šaltojoje ciklono dalyje, tad tarpais vis įsimaišys šlapdriba. Laikysis apsiniaukęs dangus ir tik vakarinių rajonų gyventojai vakarop jau pamatys saulės spindulių. Vis dar pūs smarkus šiaurės vakarų krypties vėjas, kurio gūsiai daugelyje rajonų sieks 15–20 m/s. Temperatūra kils labai vangiai – daug kur bus tik 3–5, šalies pietvakariuose vietomis 6–7 laipsniai šilumos.

VIDEO: Žiema gegužės mėnesį – sniegas užklojo laukus ir pavasarinius žiedus

Ir jūs užfiksavote sniegą šį rytą? Pasidalinkite nuotraukomis 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius