Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 23

Orai.lt: apniukusią dieną – sniegas ir šlapdriba

Trečiadienio dieną Lietuvą pasieks dar vienas ciklonas, tačiau šis smarkių kritulių ar gūsingo vėjo neatneš. Diena visoje šalyje bus apniukusi. Krituliai, daugiausia sniegas, šlapdriba, aplankys daugelį rajonų, sausesnis išliks tik šalies šiaurės rytinis pakraštys. Kai kur kelyje išliks plikledžio pavojus. Vėjas bus besikeičiančios krypties, vidutinio stiprumo, tik ties pajūriu pūstels kiek smarkesnis. Įdienojus temperatūra didesnėje šalies dalyje bus teigiama ir svyruos tarp 1-3 laipsnių šilumos, o Žemaitijoje kai kur nespės pakilti aukščiau nulio – bus apie 0-1 laipsnį šalčio.
Šlapdriba Vilniuje
Šlapdriba Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Ketvirtadienio naktį ciklonas trauksis ir slėgis pradės kilti. Nedidelių kritulių pirmoje nakties pusėje sulauks tik pietrytiniai šalies rajonai. Vis dar eismo sąlygas sunkins plikledžio tikimybė, o vietomis matomumą mažins rūkas. Vėjas bus nestiprus, besikeičiančios krypties. Oras nakties metu pašals iki 0-5, vietomis šiauriniuose rajonuose ir iki 6-8 laipsnių šalčio.

Ketvirtadienio dieną ir toliau stiprės anticiklono įtaka, tad numatoma maloni diena. Danguje atsiras daugiau pragiedrulių ir pasirodys saulė. Vėjas suksis iš pietų, pietvakarių, bus kiek labiau juntamas, o pajūryje gūsiai pūstels iki 15 m/s. Iš pietų plūstelėjęs šiltesnis oras leis temperatūrai pakilti iki 3-8 laipsnių šilumos.

Sausesni orai ilgam netruks – jau penktadienio naktį vakarinius rajonus pasieks kritulių juosta, kuri užsitęs iki pat šeštadienio. Vėl trumpam sustiprės pietų, pietvakarių vėjas, o jo dėka į šalį ir toliau plūs šiltas oras ir dienomis temperatūra bus teigiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius