Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 02

Orai.lt: artėjant savaitgaliui atvės

Penktadienį prasidės ryškesnės orų permainos. Visoje šalyje bus nepastoviai debesuota, kiek tankesni debesys apglėbs vakarinius šalies rajonus. Iš jų vietomis palis, daugiausia vyraus nedidelis ir trumpas lietus ir labiausiai juo galės pasidžiaugti vakariniai Lietuvos rajonai.
Laukia vasariškai šiltas savaitgalis
Antys / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pūs nemalonus ir smarkokas šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas, kai kur gūsiai sustiprės iki 15–17 m/s. Atslinkus vėsiam orui šiluma jau nesidžiaugsime, nes įdienojus oro temperatūra svyruos tarp 12–17 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį negausiai ir trumpai palynos tik ties šiauriniu šalies pakraščiu. Vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų, vakarų, išliks apysmarkis. Daug kur dangui pragiedrėjus temperatūra sparčiai kris žemyn ir bus apie 1–6 laipsnius šilumos. Sodininkus bei ūkininkus ir vėl gąsdins šalnos. Ore vietomis, dirvos paviršiuje daugelyje rajonų numatomos šalnos iki 0–4 laipsnių šalčio.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Šeštadienio dieną trumpo ir negausaus lietaus sulauksime tik vietomis, didžiausia jo tikimybė bus ties šiaurės rytiniais šalies rajonais. Šiaurės vakarų, vakarų krypties vėjas bus juntamas. Šiluma ir toliau nedžiugins ir tešils iki 13–18 laipsnių šilumos.

Sekmadienį orai keisis menkai. Naktis bus sausesnė, o dieną vėl vietomis, daugiausia ties šiauriniu šalies pakraščiu, numatomas trumpas ir nedidelis lietus. Nakties metu pūs vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas, dieną jis suksis iš vakarų, šiaurės vakarų, sustiprės iki 8–13 m/s. Naktis jau bus šiltesnė ir atvės iki 4–6, pajūryje – 11 laipsnių šilumos, o dieną šils taip pat daugiau – temperatūra svyruos tarp 17–22 laipsnių šilumos.

Kitos savaitės pradžioje vėl stiprės aukšto slėgio sritis, tad įsivyraus sausi orai. Pirmadienį žymesnio lietaus nenumatoma. Naktį vėl temperatūra kris sparčiau ir bus apie 3–8 laipsnius šilumos, o dirvos paviršiuje kai kur neišvengsime šalnų iki 2 laipsnių šalčio. Dieną temperatūra pakils iki 18–23 laipsnių šilumos.

Antradienį taip pat lietus neprognozuojamas. Džiugins šiltesnė naktis, nes oro temperatūra nukris iki 6–11 šilumos, o dieną šils taip pat sparčiau – bus apie 20–25 laipsnius šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius