Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2020 08 29

Orai.lt: artimiausiomis dienomis skėčių tikrai prireiks

Šeštadienio rytą pietvakarinius rajonus pasiekę ciklono tankūs ir stori lietaus debesys iki pietų apims beveik visą šalį. Lietus tęsis kelias valandas, tačiau lietaus intensyvumas bus nevienodas – kartais lis silpniau, kartais gausiau. Daugiausia drėgmės prikaupę debesys turėtų slinkti per vakarinius rajonus, čia kai kur prilis gausiai.
Smarkus lietus Vilniaus senamiestyje
Smarkus lietus Vilniaus senamiestyje / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Pietvakariniuose rajonuose po pietų, šiaurės rytiniuose – tik vakarop, lietūs trauksis, pasirodys nedidelių pragiedrulių. Didžiąją dienos dalį pūs stiprokas ir nemalonus pietryčių, pietų, pereinantis į pietvakarių, vėjas, pajūryje gūsiai sieks 15 m/s. Temperatūra debesuotą ir lietingą dieną daug kur pakils tik iki 16–19 laipsnių, pietiniuose rajonuose kai kur sušils iki 20–21 laipsnio.

Sekmadienio naktį debesys praretės visoje šalyje, iš storesnių debesų trumpai ir negausiai palis tik kai kuriose vietovėse. Pietvakarių vėjas aprims. Debesims prasisklaidžius ir vėjui nurimus kai kur nusidrieks rūkas. Temperatūra pažemės iki 10–15, pajūryje 16–17 laipsnių.

Sekmadienio dieną iš pietų priartės naujas nedidelis žemo slėgio sūkurys. Dangų vėl užtrauks tankūs debesys, palis daugelyje rajonų, bet labai nevienodai. Šiaurės vakarinėje šalies pusėje lynos daugiausia silpnai ir trumpai, bet bus vietų kur visai nelis, o šalies pietryčiuose lis dažniau ir gausiau, čia vakare kai kur gali palyti gausiai ir su perkūnija. Temperatūra dieną nekils aukščiau 17–22 laipsnių, pūs nelabai stiprus besikeičiančios krypties vėjas.

Paskutinę vasaros dieną iš pietvakarių atskubės ir per šalį praslinks dar vienas ciklonas. Pirmadienio naktį daugelyje rajonų protarpiais lis, vietomis smarkiai, kai kur gali griaudėti perkūnija. Pirmoje dienos pusėje lietūs tęsis, o popietę lietus trauksis, nedrąsiai pasirodys saulė. Temperatūra naktį pažemės iki 10–15 laipsnių, dieną pakils iki 18–22 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje