Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 21

Orai.lt: atkeliaus lietus

Prasidedant astronominei vasarai turėtume pagaliau sulaukti laukus ir miškus gaivinančio lietaus.
Lietus
Lietus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ketvirtadienio dienos orai Lietuvoje bus permainingi. Pirmoje dienos pusėje iš pietvakarių plūstelės vėl labai šiltų orų banga, o vakarop į vakarinius rajonus jau ims veržtis daug vėsesnis oras. Šis skirtingų oro masių susidūrimas paskatins liūčių, perkūnijų ir netgi stiprių škvalinio vėjo gūsių susidarymą. Trumpos liūtys su perkūnijomis daugiausia apims vakarinius šalies rajonus. Vėjas didesnę dienos dalį gana stipriai pūs iš pietų, pietvakarių, vakare vakariniuose rajonuose jau pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų. Keičiantis vėjo krypčiai laukiamas staigesnis jo sustiprėjimas vietomis iki 17–19 m/s. Aukščiausia dienos temperatūra sieks 25–30, pajūryje apie 24 laipsnius.

Vėlų ketvirtadienio vakarą bei penktadienio naktį stipresnės liūtys su perkūnijomis jau išplis ir į vidurio bei rytinius rajonus, vietomis pūs stiprus vėjas. Nakties temperatūra svyruos tarp 10–15 laipsnių.

Penktadienio dieną bus gana vėsūs vėjuoti su lietumi orai vakarinėje šalies pusėje. Temperatūra kils tik iki 15–19 laipsnių. Rytinėje šalies pusėje bus ramiau, šilčiau, apie 20–22 laipsnius, praslinks tik pavienis trumpas lietus. Buvusi šiluma savaitgalį jau nesugrįš.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius