Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 18

Orai.lt: atplūsta kaitra

Įsitvirtinus sausam ir be debesų aukšto atmosferos slėgio laukui didelėje Europos dalyje, oras sparčiai kaista, kartu iš Vidurio Europos į šiaurę plinta ir karščio banga.
Žaliųjų ežerų paplūdimys
Žaliųjų ežerų paplūdimys / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Penktadienį Lietuvą jau pasieks pirmoji šios vasaros karštų orų banga. Pietvakariniuose šalies rajonuose aukščiausia dienos temperatūra jau šoktelės iki 30–32 laipsnių karščio. Menkai vėsiau bus ir kituose regionuose. Vyraujanti temperatūra sieks 27–29 laipsnius šilumos. Dangus išliks giedras per visą dieną. Pūs nestiprus daugiausia pietryčių vėjas, prie jūros įdienojus neilgam vėjas atsisuks iš pietvakarių.

Savaitgalio dienomis kaitra jau greičiausiai apims visą Lietuvą. Vis mažiau gaivios bus ir naktys. Šeštadienio naktį temperatūra jau daug kur nenukris žemiau 15 laipsnių šilumos, o dieną kaitins 28–33 laipsnių kaitra. Po karštos šeštadienio dienos sekmadienio naktis bus dar mažiau gaivi. Temperatūra svyruos apie 17–20 laipsnių, o dieną vėl kils nuo 29 iki 34 laipsnių. Aukšto slėgio laukas toliau lems sausus, saulėtus, daugiausia giedrus orus. Kaitra gali tęstis maždaug penketą dienų.

VIDEO: Sinoptikė įspėja apie alinančius karščius: dieną geriau likti namuose, tvankuma neleis miegoti net naktį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius