Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 22

Orai.lt: bus ir saulės, ir lietaus, ir šalnų

Penktadienį per Lietuvą drieksis atmosferos frontas. Didesnėje šalies dalyje vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, prie jūros bus nepastoviai debesuota. Daugiau drėgmės sukaupę debesys keliaus per vakarinius ir pietinius šalies rajonus, iš jų kai kur trumpai palis. Žvarbokas apysmarkis vėjas pūs iš šiaurės vakarų. Termometrai popiečio valandomis rodys 12–17 laipsnių šilumą.
Vilnius sušvelnėjus karantino sąlygoms
Vilnius sušvelnėjus karantino sąlygoms / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vakarėjant stiprės ties Baltijos jūra besisukantis aukštesnio slėgio sūkurys, jis sparčiai sklaidys mūsų padangę dengiančius debesis.

Šeštadienio naktis numatoma giedresnė ir sausa. Vėjas rims, pastoviai keis savo kryptį. Oro temperatūra pažemės iki 1–5 laipsnių šilumos, dirvos paviršiuje vietomis formuosis šalnos iki 0–4 laipsnių šalčio.

Didžiąją šeštadienio dienos dalį lepins saulėti orai, tik vakarėjant į pajūrį ir vakarų Žemaitiją prasiskverbs niūrūs, tankūs debesys su negausiu lietumi. Vėjas suksis iš pietų, pietvakarių, stiprės iki vidutinio – 6–11 m/s. Plūstelėjus šilumai, temperatūra greitai kils iki 15–19 laipsnių.

Sekmadienį Lietuvos orus lems Atlanto ciklonas ir jo atmosferos frontai. Nakties metu daugiau ir įkyriau palis vakariniuose rajonuose, diena lietingesnė bus šalies rytuose. Nuo vidurdienio lietaus pobūdis keisis į trumpalaikį, tad tikėtina sulaukti ir nedidelių pragiedrulių. Debesuotą, lietingą naktį temperatūra išliks aukšta, pasiskirstys nuo 5 iki 10 laipsnių šilumos, šalnos nebegąsdins. Dieną vėjui pasisukus iš vakarų, atslinks gaivesnio oro masė ir teks pasitenkinti vos 11–16 laipsnių šiluma.

Pirmadienio naktį vietomis, dieną daug kur prognozuojami trumpi lietūs, popiečio valandomis kai kur gali griaudėti perkūnija. Vėjas rims, gūsingesnis gali būti tik praslenkant galingesniems lietaus su perkūnija debesims. Naktį oras atvės iki 4–9 laipsnių šilumos, dieną sulauksime 12–17 laipsnių.

Antradienis bus labiau vėjuotas, tačiau pragiedrulių pasitaikys daugiau nei pirmadienį. Trumpo lietaus neišvengsime. Naktis šilta, o dieną temperatūra sieks 16–20 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius