Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 04

Orai.lt: dažnai lankysis lietūs

Po itin žvarbaus gausiais krituliais merkusio pirmadienio ir šaltos praėjusios nakties, antradienio dieną orai jau nuteiks gerokai maloniau.
Šlapdriba Vilniuje
Šlapdriba Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Orų prognozė Orai

Įdienojus debesys praretės ir tarpais pro debesis pasirodys saulė. Tačiau vakariniuose ir pietiniuose rajonuose vietomis nukrapnos ir palyginti nedidelis trumpas lietus. Įdienojus temperatūra nebus aukšta ir sieks daugiausia nuo 9 iki 12, tik kai kur pietiniuose rajonuose iki 13–14 laipsnių šilumos. Vėjas jau bus gerokai ramesnis, dienos pirmoje pusėje pūs iš vakarų, pietvakarių, o antroje dienos pusėje pradedant pajūriu suksis iš pietų pietryčių.

Trečiadienį naują lietaus porciją, jau ne tokią gausią kaip pirmadienį, atplukdys iš vakarų artėjantis ciklonas. Nakties lietus bus ramesnis, ilgiau trunkantis o, dieną lietūs bus trumpi, bet aštresni, kai kur su perkūnija. Smarkiau gali lyti šiaurinėje šalies pusėje. Atslinks jau šiltesnis oras. Temperatūra naktį bus nuo 3 iki 8, dieną nuo 11 iki 14, pietrytiniuose rajonuose iki 15–16 laipsnių šilumos. Pietryčių vėją rytą ir dieną keis stiprokas pietvakarių vėjas, o vietomis gali kilti ir smarkūs iki 15–19 m/s vėjo gūsiai.

Šis ciklonas lietaus bangas į Lietuvą plukdys ir ketvirtadienį. Naktį gausiau ir ilgiau lis rytiniuose rajonuose, dienos metu praslinks trumpi lietūs, vietomis lydimi perkūnijos. Pūs stiprus pietvakarių vėjas. Temperatūra naktį svyruos tarp 2–7, dieną tarp 8–13 laipsnių šilumos.

Penktadienį džiugesnių orų permainų dar nesimato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius