-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 05

Orai.lt: debesys neš ne tik lietų

Šiandien į mūsų šalį grįžta šaltesnė oro masė. Dieną debesys pamažu retės, vis dažniau pasirodys saulė. Trumpi krituliai daugiausia lankysis šiauriniuose ir rytiniuose šalies rajonuose, mažiausia jų tikimybė bus šalis pietvakariuose.
Šalčio atodūsiai virš Vilniaus: atėjo žiema
Šalčio atodūsiai virš Vilniaus: atėjo žiema / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Orų prognozė Orai

Debesys neš ne tik lietų, bet su lietumi vis dažniau pasirodys šlapios snaigės. Vakarų, šiaurės vakarų vėjas išliks stiprokas, pajūryje gūsiai sieks 15 m/s. Temperatūra dieną pakils iki 1-5 laipsnių šilumos. Vakarop dangus sparčiai giedrės, temperatūra suskubs kristi, todėl vakare drėgnus paviršius sukaustys plikledis.

Ketvirtadienio naktį didesnėje šalies dalyje bus mažai debesuoti orai, tankesni debesys plauks per vakarinius ir šiaurinius rajonus, čia kai kur pasirodys silpni krituliai, daugiausia tai bus šlapdriba ar sniegas. Vėjas nurims ir suksis iš pietvakarių. Kai kur formuosis rūkas, silpna lijundra, šerkšnas. Pragiedrėjus temperatūra sparčiai kris, rytą termometrai rodys 1-6 laipsnių šalčio, tik pajūryje laikysis 0-2 laipsnių šiluma, daug kur kelius ir šaligatvius dengs plikledis. Dieną debesuotumas didės visoje šalyje, negausūs krituliai pasirodys šiauriniuose šalies rajonuose. Vėjas suksis iš pietų ir šiek tiek sustiprės. Temperatūra popietę svyruos apie 0 laipsnių, tik vakariniuose rajonuose ir prie jūros šils iki 2-4 laipsnių.

Penktadienį iš vakarų artėjantis ciklonas atneš nemažai kritulių: naktį snigs daugiausia vakarinėje šalies pusėje, dieną krituliai apims beveik visą šalį, sniegas kaitaliosis su šlapdriba, o pajūryje plūstant šilumai po pietų šlapdribą keis lietus. Ir naktį ir dieną daug kur bus slidu, dieną vietomis formuosis lijundra. Nestiprus pietryčių vėjas suksis iš pietų, pietvakarių. Naktį termometrai rodys 0-5 laipsnius šalčio, dieną temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Savaitgalį kritulių išvengti nepavyks, plūstelėjus šilumai sniegą ir šlapdribą visoje šalyje pakeis lietus, formuosis lijundra, plikledis, bet labiau slidu bus ne dėl ledo, o dėl sutežusio sniego.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius