-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 18

Orai.lt: gausesnio lietaus dar teks palaukti

Savaitę pradedame oro masių kaita kartu ir didesne galimybe sulaukti lietaus. Bet, kaip ir anksčiau, dėl vyraujančio aukšto atmosferos slėgio lauko įtakos jis bus menkas.
Lietinga diena
Lietinga diena / 123RF nuotr.

Palankesnės sąlygos lietaus debesų formavimuisi bus Vidurio bei Rytų Lietuvoje, kur oras įkais iki 28-30 laipsnių. Žemaitiją jau gaivins iš vakarų plaukiantis oras, įdienojus temperatūra sieks 20-24 laipsnius ir gausesnis lietus mažai tikėtinas. Šalies rytuose pietvakarių vėjo posūkį į vakarų bei šiaurės vakarų ir vėsesnio oro skverbimąsi pajusime jau artinantis vakarui.

Antradienį jau bus truputį gaiviau visoje šalyje. Dangumi iš vakarų į rytus plauks kamuolinių debesų virtinės, vietomis išvarvindami tik keletą lietaus lašų. Pūs gana stiprus vakarų vėjas, daug kur jo gūsiai sieks 12-14 m/s, vietomis 15-18 m/s. Nakties temperatūra svyruos tarp 10-15, Kuršių nerijoje bus apie 17 laipsnių, dieną šils iki 20-25 laipsnių.

Trečiadienį orų pokyčių beveik nebus, tik dangus bus giedresnis, ir vakarų vėjas jau tykesnis. Nakties temperatūra svyruos nuo 11 iki 15 laipsnių, dieną nuo 20 iki 26 laipsnių.

Ketvirtadienį vėl į Lietuvą ims plūsti didesnė šiluma iš pietvakarių, dieną temperatūra kils iki 24-29 laipsnių, vakariniuose rajonuose tikimasi pasirodant trumpo lietaus su perkūnija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius