Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 16

Orai.lt: į Lietuvą ateina ruduo – bus vėsu ir lietinga, galimos šalnos

Pirmadienį mūsų šalies orus ir toliau lems Atlanto ciklonas, kuris pamažu praranda savo pajėgumus. Vakarinių krypčių vėjas išliks gūsingas, kartais stiprėdamas iki 15-20 m/s, o vietomis ir iki 22 m/s.
Verkių parko medžiai numetė rudeninius lapus
Verkių parko medžiai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Besilankančio lietaus kiekis sumažės, jis įgaus trumpalaikį pobūdį. Pirmoje dienos pusėje didžiausia tikimybė sulaukti lietaus bus Panevėžio, Utenos ir Vilniaus apskrityse, vakarėjant su juo susidurs pietiniai šalies regionai. Kai kur galima perkūnija. Tarpais pro debesis pažvelgs saulė, bet temperatūra aukščiau 13-18 laipsnių šilumos nepakils.

Antradienį rudeniški orai įsitvirtins dar labiau. Naktį trumpas lietus pasirodys tik ties Pietų Lietuva ir kai kur Žemaitijoje. Pavojingi 15-18 m/s vėjo gūsiai bus fiksuojami pavienėse vietovėse. Atsiradus pragiedruliams oras atvės iki 6-11 laipsnių, prie jūros išsilaikys apie 13 laipsnių šilumos.

Iš pirmo žvilgsnio atrodytų, kad situacija lyg ir taisosi, tačiau dieną šalį užgrius nauja gausesnio lietaus porcija. Beveik visur protarpiais lis, pajūryje ir Vakarų Žemaitijoje kai kur net smarkiai. Vietomis griaudės ir žaibuos. Vakarų vėjas vėl daug kur įsisiautės iki 15-20 m/s, gindamas į Lietuvą šaltesnį orą. Termometrai įdienojus terodys 12-16 laipsnių.

Šilta apranga bei karšta arbata, štai ko prireiks ir trečiadienį, nes pokyčių numatoma nedaug. Naktį vyraus trumpi lietūs, dieną lankysis įkyresnio ir gausesnio lietaus debesys, kai kur juos lydės perkūnija. Pūs stiprus ir žvarbus šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra naktį pažemės iki 4-9 laipsnių, dieną sugrįš 11-16 laipsnių šiluma.

Ketvirtadienis greičiausiai pasižymės šalnomis. Naktį trumpas lietus pasirodys tik vietomis, debesų sluoksnis virš mūsų šalies plonės, kai kur praplyš. Tokiomis sąlygomis temperatūra sparčiai kris, rytą ji svyruos tarp 2-7, pajūryje apie 10 laipsnių šilumos, dirvos paviršiuje tikėtinos šalnos iki 0-3 laipsnių šalčio. Diena, kaip ir kitos šią savaitę, prognozuojama darganota ir vėsi. Daug kur protarpiais palis. Ūžaus apysmarkis šiaurės vakarų vėjas, gūsiai kai kur sieks 15-16 m/s. Temperatūra pasiskirstys tarp 11-15 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį vietomis dieną daugelyje rajonų praslinks trumpas lietus. Vėjas rims ir pavojingų gūsių nebesieks. Temperatūra beveik nesiskirs nuo ketvirtadienio – naktį su šalnomis, dieną bus nuo 11 iki 15 laipsnių.

Šeštadienį per Lietuvą keliaus labai vandeningas frontas, tačiau jis atvers kelią šilumai, tad sekmadienis jau turėtų būti gražus, o ir temperatūra nenuvils.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius