Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 17 /09:23

Orai.lt: į šalį plūs labai vėsūs orai, numatomos pavojingos šalnos

Trečiadienį mūsų šalies orus lems žemesnio slėgio laukas, tačiau orai bus šiek tiek ramesni ir gražesni nei praėjusią dieną.
Šalna
Šalna / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Trečiadienio naktį stipriausia šalna buvo Akmenėje, kur oro temperatūra nukrito iki -1,6 °C, o dirvos paviršiuje iki -5,8 °C. Taip pat stiprokos šalnos dirvos paviršiuje fiksuotos ir Šiauliuose, Joniškyje, Šeduvoje ir Mažeikiuose.

Trečiadienį dangumi plauks palyginti tankūs debesys, bet ir giedro dangaus plotų bei saulės tikrai bus. Formuosis pavieniai lietaus debesys, iš kurių vietomis nulis trumpalaikis ir nelabai gausus lietus, didesnė lietaus tikimybė bus vakarinėje ir pietinėje šalies dalyse. Vėjas pūs iš vakarų, šiaurės vakarų, 6-11 m/s greičiu. Temperatūra įdienojus pakils iki 7-12 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį debesuotumas bus kintantis – kartais dangus pragiedrės, kartais užplauks tankesni debesys. Vietomis palis, bet daugiausia trumpai ir negausiai. Kai kur susidarys rūkas. Vėjas daugiausia pūs iš šiaurės vakarų, šiaurės, 3-8 m/s greičiu, tik prie jūros vėjas bus šiek tiek stipresnis. Temperatūra pragiedrėjus sparčiai kris, todėl daug kur teliks 0-5 laipsniai šilumos, o ore vietomis, dirvos paviršiuje daug kur numatomos šalnos iki 1-5 laipsnių šalčio.

Ketvirtadienio dieną bus debesuoti su pragiedruliais orai, didesnėje šalies dalyje trumpai palis, vyraus negausus lietus. Šiaurės vakarų, šiaurės vėjas sustiprės iki 7-12 m/s. Temperatūra popietę vėl kils iki 7-12 laipsnių šilumos.

Penktadienį didesnių orų permainų nenumatoma. Dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, naktį vietomis, dieną didesnėje šalies dalyje palis, kai kur tikėtina ir šlapdriba. Naktį pūs ramesnis, dieną stipresnis šiaurės vakarų, šiaurės vėjas. Naktį oras atvės iki 0-5 laipsnių šilumos, ore vietomis, dirvos paviršiuje daug kur numatomos šalnos, o dieną plūstelės dar šaltesnis oras, temperatūra kils tik iki 5-10 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius