Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 08 01

Orai.lt: karštį lydės liūtys su perkūnija

Antradienį Lietuvos orus lems į rytus tolstantis anticiklonas. Diena bus nepastoviai debesuota, trumpo lietaus debesys į Vakarų ir Šiaurės Lietuvą atkeliaus tik po pietų, vietomis grūmos ir perkūnija. Pūs nestiprus pietinių krypčių vėjas. Dieną oras šils iki 24–29 laipsnių.
Grėsminga perkūnija truko ilgiau nei tris valandas.
Perkūnija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienį vakariau Lietuvos slinks ciklonas, kuris į šalį atneš tropinį orą. Naktis bus labai šilta ir tvanki – atvės tik iki 17–22 laipsnių, dieną termometrai rodys 27–32 karščio, prie jūros ir vietomis Žemaitijoje bus vėsiau, sušils iki 22–26 laipsnių šilumos. Naktį trumpas lietus su perkūnija numatomas vietomis, didesnė tikimybė vakariniuose rajonuose, dieną – trumpos, vietomis smarkios, liūtys su perkūnija praslinks per daugelį rajonų. Pūs vidutinio stiprumo pietinių, per perkūniją pereinantis į vakarinių krypčių, vėjas. Per šalį slenkant lietaus debesims, vietomis kils škvalas iki 16–21 m/s, o iš pačių galingiausių debesų kris kruša.

Audringi orai pasitrauks jau ketvirtadienio nakties pradžioje, tad palis tik kai kur ir labai nedaug, o dieną palynos tik vietomis artėjant vakarui. Dvelks silpnas nepastovios krypties vėjas. Naktį temperatūra pažemės iki 13–18 laipsnių. Dieną šalta nebus, temperatūra pakils iki 21–26 laipsnių.

Penktadienį per Lietuvą keliaus naujas atmosferos frontas, kuris nemažai lietaus atneš ir naktį ir dieną, vietomis griaudės perkūnija. Naktis bus šilta, o dieną temperatūra kils iki 22–27 laipsnių.

VIDEO: Kaip apsisaugoti nuo žaibo?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius