Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 25

Orai.lt: laukia dar viena nerami diena – perkūnija, škvalas, kruša

Penktadienį laukia dar viena, bet greičiausiai jau paskutinė, nerami diena – daug kur numatomos trumpos liūtys su perkūnija, kai kur liūtys bus smarkios, kils škvalas, iškris kruša.
Stiprus lietus Vilniaus mieste
Stiprus lietus Vilniaus mieste / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Rytiniuose rajonuose orai bus karšti ir tvankūs – temperatūra daug kur kils iki 28-30, kai kur 31-32 laipsnių karščio, įdienojus ir po pietų tai vienur, tai kitur praslinks trumpos liūtys su perkūnija, kai kur lis smarkiai, kils škvalas, kurio metu vėjo gūsiai sieks 15-20 m/s, pabirs kruša. Šiauriniuose, centriniuose ir pietiniuose rajonuose liūtys ir perkūnijos neturėtų būti tokios intensyvios, kaip rytiniuose rajonuose, tačiau kai kur smarkiai palyti, kilti škvalas, iškristi kruša gali ir čia, temperatūra kils iki 25-29 laipsnių. Vakariniuose rajonuose lietaus ir perkūnijos debesų bus mažiausiai, smarkaus lietaus, škvalo ir krušos tikimybė bus menka, o kartu ir orai čia bus gaiviausi – šils iki 24-26, prie jūros bus apie 23 laipsnius.

Šeštadienio naktį debesys sklaidytis neskubės, todėl dar daug kur, bet daugiausia rytiniuose rajonuose, slinks trumpi lietūs su perkūnija, per perkūniją dar gali pasitaikyti stipresnių vėjo gūsių. Papūs gaivesnis, bet nestiprus vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Paryčiais oras atvės iki 13-18 laipsnių.

VIDEO: Sinoptikė: sulauksime daugiau kritulių, karštis po truputėlį trauksis

Šeštadienio dieną stiprės aukštesnio slėgio laukas, todėl lietaus bus gerokai mažiau – tik vietomis trumpai palis, gali pagrūmoti ir perkūnija. Vakarų, šiaurės vakarų vėjas gins ne tokią karštą oro masę, bet šalta tikrai nebus, popietę sušils iki 22-27 laipsnių.

Sekmadienį šalies orus vėl pradės lemti žemesnio slėgio laukas. Naktį vietomis, dieną daug kur trumpai palis, kai kur pažaibuos ir pagriaudės. Naktį šiaurės vakarų, vakarų vėjas bus silpnas, dieną vidutinio stiprumo. Naktį vės iki 13-18, dieną šils iki 22-27 laipsnių.

Pirmadienio naktį žymesnio lietaus būti neturėtų, o dieną tik vietomis trumpai palis. Naktį galėsime atsigaivinti 12-17 laipsnių šiluma, dieną vėl šils iki vasariškų 22-27 laipsnių. Naktį pūs nestiprus, dieną stiprokas ir gaivinantis šiaurės vakarų vėjas.

Antradienį sustiprės anticiklonas, todėl lietaus tikimybė sumažės iki minimumo. Naktį vės iki 11-16 laipsnių, o diena bus šiltesnė, temperatūra kils iki 23-28 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius