Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 28

Orai.lt: lietaus debesys bus dažnas svečias

Sekmadienį mūsų šalies orus lems nykstantis žemo slėgio sūkurys. Debesuotumas šalyje bus nevienodas: dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, bet storesnių debesų masyvai kaupsis rytiniuose ir šiauriniuose rajonuose.
Liūtis Vilniuje
Lietus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vietomis, daugiausia šiauriniuose ir rytiniuose rajonuose, nušniokš trumpalaikis lietus, lietų vietomis lydės žaibai, griaustinis ir stipresnio, 15–17 m/s, vėjo gūsiai. Temperatūra įdienojus pakils iki 24–29 laipsnių, o pajūryje, kadangi vėjas papūs iš vakarų, šiaurės vakarų, oras sušils iki 21–23 laipsnių.

Pirmadienio naktį debesys sparčiai sklaidysis, kai kur silpnai palynoti gali tik nakties pradžioje. Dvelks nestiprus besikeičiančios krypties vėjas, todėl kai kur susidarys rūkas. Paryčiais oras atvės iki 13–18 laipsnių.

Pirmadienio dieną iš vakarų priartės atmosferos frontas. Tankesni debesys plauks per vakarinę šalies pusę, čia daug kur protarpiais palis, kai kur palis smarkiai ir su perkūnija. Rytinėje šalies pusėje debesys bus retesni, čia tik po pietų slinks trumpos liūtys su perkūnija, vietomis jos bus smarkios ir su stipriais, 15–20 m/sek., vėjo gūsiais. Temperatūra rytinėje šalies dalyje daug kur kils iki 26–29 laipsnių, Vakarų Lietuvoje šils iki 20–25 laipsnių.

Antradienį per šalį slinks atmosferos frontas, kuris atvers kelią vėsesniam orui iš vakarų. Naktį ir rytą daugelyje rajonų lis, vietomis smarkiai, vėliau dangus giedrės, palis tik trumpai. Rytą ir dieną papūs gaivus ir apysmarkis vakarų vėjas. Naktį oras atvės iki 12–17, dieną sušils iki 19–24 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius