-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 20

Orai.lt: lietaus tikimybė didės, temperatūra vietomis gali kilti iki 29 laipsnių

Šią savaitę pamažu iš Vidurio Europos į Lietuvą sprausis žemesnio slėgio laukas. Taigi, didės galimybė sulaukti lietaus ir tiems rajonams, kur jo jau seniai nebuvo. Visgi, sodresnio lietaus debesys formuosis gana padrikai, tad visos šalies vienu metu tikrai nepalaistys.
Gamta po lietaus
Gamta po lietaus / A.Pliadžio nuotr.

Pirmadienį danguje jau rikiuosis daugiau debesų ne tik Pietų Lietuvoje bet ir šiaurinėje šalies pusėje. Pirmoje dienos pusėje vietomis nulis palyginti nedidelis trumpas lietus. Antroje dienos pusėje bei vakare virš pietinių ir pietvakariniais rajonų išaugs jau storesni kamuoliniai lietaus debesys, nušniokš smarkesni trumpi lietūs, sugriaudės perkūnija.

Per perkūniją kai kur gali kilti staigūs stiprus vėjo gūsiai, iki 15-19 m/s. Kitu metu šalyje pūs irgi gana stiprus pietryčių vėjas. Aukščiausia temperatūra įdienojus daugelyje rajonų svyruos apie 25-27 laipsnius šilumos, Kuršių nerijoje bus 24 laipsniai, vietomis šiauriniuose rajonuose oras kais iki 28-29 laipsnių.

Antradienio naktį pavieniai trumpi lietūs daugiausia pasitaikys pietiniuose ir rytinius šalies rajonuose, kai kur griaudės perkūnija. Pietryčių vėjas rims. Temperatūra išliks nežemesnė nei 15 laipsnių šilumos.

Dieną danguje pamažu daugės debesų, daug kur nukrapnos nesmarkus trumpas lietus, gausesni lietūs su perkūnija pasirodys tik vietomis pietvakarinėje šalies pusėje. Temperatūra vėl kils iki 24-29 laipsnių. Dieną pietryčių vėjas pūs vidutiniu greičiu.

Trečiadienio naktį debesys sklaidysis, trumpai, negausiai palis tik kai kur pietvakarinėje šalies pusėje. Temperatūra pažemės iki 13-1+6 laipsnių. Dieną debesų danguje rasis jau tankiau. Daug kur kils trumpi lietūs su perkūnija. Vėjas jau bus gana silpnas, dieną daugiausia nepastovios krypties, tik kylant perkūnijai vietomis gali pūstelėti trumpi stiprūs vėjo gūsiai. Dėl padidėjusio debesuotumo temperatūra gali būti tik nežymiai žemesnė nei antradienį – 22-27 laipsniai.

Intensyvesnio lietaus, bet kartu ir audringesnių orų tikimasi ketvirtadienio dieną. Vietomis gali kilti net smarkios liūtys su trankia perkūnija. Kai kur gali iškristi net kruša, kilti škvalinis vėjas. Temperatūra jau smuktelės žemyn, bet dar sieks 22-26 laipsnius, o prie jūros tik 18 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius