Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 21

Orai.lt: pasitikite vasarišką, kai kur net rekordinę šilumą

Šią savaitę pamažu iš Vidurio Europos į Lietuvą sprausis žemesnio slėgio laukas. Taigi, didės galimybė sulaukti lietaus ir tiems rajonams, kur jo jau seniai nebuvo. Vis dėlto sodresnio lietaus debesys formuosis gana padrikai, tad visos šalies vienu metu tikrai nepalaistys.
Karštas pavasaris
Karštas pavasaris / Svajūno Stroino / 15min nuotr.
Temos: 2 Orų prognozė Orai

Antradienio dieną danguje pamažu daugės debesų. Vietomis, didesnė tikimybė pietiniuose bei vakariniuose rajonuose, praslinks trumpi lietūs su perkūnija, per ją pietryčių vėjas bus gūsingesnis, sieks 15-18 m/s. Temperatūra šią dieną vėl kils labai aukštai iki 25-29 laipsnių, taigi vidurdienį geriau rinktis šešėlį. Tikėtina, kad kaip ir vakar kai kurios meteorologijos stotys fiksuos naujus gegužės 21-os dienos maksimalios oro temperatūros rekordus.

Trečiadienio naktį debesys sklaidysis, trumpai, negausiai palis tik vietomis. Temperatūra pažemės iki 13-17 laipsnių. Dieną debesų danguje rasis jau tankiau. Daug kur kils trumpi lietūs su perkūnija, didžiausia jų tikimybė bus ties šiauriniais regionais. Vėjas jau bus gana silpnas, dieną daugiausia nepastovios krypties, tik kylant perkūnijai vietomis gali pūstelėti trumpi stiprūs vėjo gūsiai. Temperatūra ir vėl bus aukšta 24-28 laipsniai.

Intensyvesnio lietaus, bet kartu ir audringesnių orų tikimasi ketvirtadienio dieną. Vietomis gali kilti net smarkios liūtys su trankia perkūnija. Kai kur gali iškristi net kruša, kilti škvalinis vėjas. Temperatūra jau smuktelės žemyn, bet dar sieks 22-26 laipsnius, o prie jūros tik 18 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius