Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Orai.lt: rekordiškai šiltos dienos traukiasi, sulauksime įvairių kritulių

Šiandien šalies orus jau lems žemo slėgio sistema, kuri atneš pokyčius. Jau nuo ryto vakarinėje šalies dalyje bus daug debesų iš kurių vietomis lis. Rytuose vis dar debesys bus plonesni, dienos metu bus pragiedrulių, čia dangus apniuks tik popietės valandomis. Iki vakaro lietaus sulauksime daugelyje rajonų. Įkyriausiai jis kris vakaruose, o rytinius rajonus pasieks tik antroje dienos pusėje. Čia kai kur debesys kils aukštesni, gali pasigirsti ir perkūnija. Pūs vis stipresnis pietų, persieinantis į pietvakarių, vakarų vėjas, kurio gūsiai antroje dienos dalyje jau kai kur pasieks 15–18 m/s. Temperatūra šalyje bus labai nevienoda. Šilčiausia daug kur bus pirmoje dienos pusėje – oras šils iki 11–16, rytiniuose rajonuose, kur šaltasi atmosferos frontas užslinks vėliausiai, dar sušils iki 17–22 laipsnių. Vėsiausia jau numatoma vakariniame pakraštyje – čia bus tik 8–10 laipsnių.
Pakruojo dvaras Velykas pasitinka itin pavasariškai
Pakruojo dvaras Velykas pasitinka itin pavasariškai / Pakruojo dvaro nuotr.

Trečiadienio naktį išliksime ciklono įtakoje. Jo centras bus visai netoli, kiek ryčiau Lietuvos. Dangus jau visur apniuks. Daug kur sulauksime lietaus, paryčiais kai kur pasirodys ir šlapių snaigių. Sodriausiai krituliai turėtų kristi rytiniame šalies pakraštyje, čia kai kur jie bus ir smarkūs. Įsismarkaus pietvakarių, vakarų vėjas, kuris jau daug kur gūsiuose sieks 15–20 m/s, pajūryje ir 21–23 m/s. Žemiausia temperatūra bus tarp 0–5 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną orai nebus malonūs. Pietvakarine ciklono dalimi į šalį judės šaltas oras, tad ir toliau debesys nesisklaidys ir iš jų daug kur protarpiais kris įvairūs krituliai. Pirmoje dienos pusėje daugiau lietus, vėliau vis dažniau pasirodys šlapdriba, vakarop ir sniegas. Išliks smarkus vakarinių krypčių vėjas, gūsiai vis dar didesnėje šalies dalyje sieks 15-20 m/s. Bus vėsi diena – oras tesušils iki 2–7 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį ciklonas pamažu trauksis, daugės pragiedrulių, bet trumpalaikiai krituliai dar iškris didesnėje šalies dalyje. Daugiausia tai bus šlapdriba ir sniegas. Šiaurinių krypčių vėjas rims, tik pajūryje dar pirmoje nakties pusėje gūsiai sieks 15–18 m/s. Žemiausia temperatūra bus nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 šilumos.

Dienos metu pamažu artinsis naujas ciklonas iš vakarų. Debesuotumas bus nepastovus, o nedidelio lietaus sulauksime tik vietomis vakarinėje pusėje. Besikeičiančios krypties vėjas nebus stiprus. Aukščiausia temperatūra sieks 4–9 laipsnius šilumos

Penktadienį tiek naktį, tiek dieną daug kur palis, tačiau bus dar laipsniu kitu šilčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius