-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 18

Orai.lt: šalčiai truks nebeilgai

Ketvirtadienio naktį iš šiaurės plūstelėjo nauja šalto sauso oro banga, nešama arktinio anticiklono. Vietomis šiaurės rytiniuose rajonuose temperatūra krito iki 23-25 laipsnių šalčio.
Žiema Palangoje
Žiema Palangoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Aukšto slėgio laukas, išplitęs virš Lietuvos, lems saulėtą ramią ir gana šaltą ketvirtadienio dieną. Įdienojus oro temperatūra didesnėje šalies dalyje neperkops 10 laipsnių šalčio padalos. Nežymiai šilčiau bus vakarinėje, pietvakarinėje šalies dalyje, apie 7-9 laipsnius šalčio. Silpnai pūs rytų, pietryčių vėjas.

Penktadienio naktį išliks sausi, mažai debesuoti ir vis dar šalti orai. Didesnis šaltis telksis rytinėje šalies pusėje, bus apie 20-22 laipsnius šalčio. Vakarų Lietuvoje temperatūra kris maždaug 4-5 laipsniais mažiau, bus apie 15-18, o pajūryje apie 11-12 laipsnių šalčio. Taip pat vakariniame šalies pakraštyje truputį stipriau ims pūsti pietryčių vėjas.

Dieną šaltis atlėgs iki 5-10 laipsnių, o pajūryje iki 3 laipsnių šalčio. Jau visoje šalyje žvaliu pūs pietryčių vėjas. Vakare vakarinius rajonus aptrauks debesys, pradės snigti.

Šeštadienį prasidės žymi orų kaita. Šaltį iš šalies jau įsidrąsins varyti atslenkanti šiltų orų banga. Po įtempto galynėjimosi lydimo sniego, šlapdribos, kai kur net silpnos lijundros, dieną pietiniuose, vakariniuose rajonuose temperatūra jau pakils iki 1-3 laipsnių šilumos. Vėjas atsisuks iš pietvakarių, pasklis rūkai. Ilgiau nedidelis šaltis pasilaikys šiaurės rytiniame šalies pakraštyje, tačiau sekmadienio dieną jau visoje šalyje įsitvirtins atlydys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius