Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 19

Orai.lt: šalį netrukus pasieks šiluma

Antradienį aukštesnio slėgio laukas lems ramius orus, tik saulės spindulių vieniems klius daugiau, kitiems gali ir visai nekliūti. Vientisas debesų sluoksnis pradedant vakariniu, pietvakariniu šalies pakraščiu trauksis, tačiau jis trauksis taip lėtai, kad šiaurės rytiniuose rajonuose iki sutemos gali ir nepragiedrėti. Ilgiausiai pasidžiaugti saule galės Žemaitijos ir pietvakarinių šalies rajonų gyventojai.
Paukščiai žiemą
Paukščiai žiemą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iš storesnių debesų kai kur negausiai pasnigs. Daug kur pūs nestiprus pietų, pietryčių vėjas, tik vakariniame šalies pakraštyje popietę jis sustiprės ir praneš apie artėjančias orų permainas. Temperatūra įdienojus pakils iki 6–11 laipsnių šalčio.

Trečiadienio naktį iš pietvakarių pamažu artės šiltasis atmosferos frontas. Nakties pradžioje debesys turėtų prasisklaidyti ir šiaurės rytiniuose rajonuose, tačiau tuo pačiu metu pradedant pietvakariniais rajonais dangų vėl pradės dengti vis tankesni debesys, antroje nakties pusėje pietvakariniuose rajonuose pasnigs.

Temperatūra pirmoje nakties pusėje dar pažemės iki 12–17 laipsnių šalčio, tik vakariniuose rajonuose dėl tankių debesų ji nekris žemiau 7–11 laipsnių šalčio, vėliau temperatūra visoje šalyje ims po truputį kilti. Papūs stiprokas ir žvarbus pietų, pietryčių vėjas, vietomis pustys dar nesusigulėjusį sniegą.

Trečiadienio dieną per šalį slinks minėtas šiltasis atmosferos frontas, į šalį ims plūsti šiltesnis oras. Dangų dengs tankūs debesys, per visą šalį slinks krituliai – sniegas, vakariniuose rajonuose pereinantis į šlapdribą, lietų. Vietomis numatoma lijundra, plikledis.

Temperatūra visą dieną kils, vakarop temperatūra pakils iki 0–5 laipsnių šalčio, tik šiaurės rytiniuose rajonuose laikysis 6–8 laipsnių šaltukas, o į pietvakarinį šalies pakraštį atkeliaus atlydys, čia temperatūra kils iki 1–2 laipsnių šilumos. Apysmarkis vėjas pūs iš pietryčių, pietų.

Ketvirtadienio naktį šiluma su krituliais toliau skverbsis į mūsų šalį, temperatūra jau nebekris, o šiaurės rytinėje šalies dalyje ims kilti. Vietomis išliks lijundros ir plikledžio pavojus. Dieną krituliai pasitrauks, vietomis pasirodys saulė, temperatūra visur perkops 0 laipsnių – atšils iki 1–5 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius