-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 03

Orai.lt: šaltis slūgs, dažniau lankysis krituliai

Nuo šiandienos aukšto slėgio srities įtaka mažės, orus vis labiau pradės lemti žemesnio slėgio sūkuriai. Šiandien nuo pat ryto dangus bus apniukęs, iki pietų žymesnio sniego dar nenumatoma.
Pūga Vilniuje
Pūga Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nuo pietų pradedant pietiniais, pietvakariniais rajonais į daugelį vietovių plis sniegas, tačiau daugiausia negausus, tik pietiniuose ir pietvakariniuose rajonuose, kur snigti pradės anksčiausiai, prisnigs daugiausiai, iki 2-3 centimetrų naujo sniego. Dalies šiaurinių ir šiaurės rytinių rajonų sniegas iki pat vėlaus vakaro dar nepasieks. Vietomis, didesnė tikimybė pietiniuose rajonuose, sniegą retkarčiais pakeis lietaus ar dulksnos lašai, formuosis apšalas, kitaip vadinama lijundra, kelius slidins plikledis, vietomis keliai bus slidūs dėl iškritusio sniego. Vėjas pūs iš rytų, pietryčių, 5-10 m/s greičiu. Į šalį pradės skverbtis šiek tiek šiltesnio oro masė, popietę liks 0-5 laipsniai šalčio.

Sekmadienio naktis išliks debesuota, sniego debesys toliau keliaus per mūsų šalį. Šį kartą ilgiausiai ir intensyviausiai snigs šiaurinėje šalies pusėje, čia daug kur iškris 2-4 centimetrai naujo sniego, o šalies pietuose pasnigs daugiausia pirmoje nakties pusėje ir vyraus negausus sniegas. Vietomis sniegą pakeis lietus ar dulksna, formuosis lijundra, plikledis, taip pat keliai bus slidūs dėl šviežiai iškritusio sniego. Pietryčių, rytų vėjas pūs 4-9 m/s greičiu. Temperatūra naktį nebekris ir svyruos apie 0-5 laipsnius šalčio.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Sekmadienio dieną dangų toliau dengs tankūs debesys, daugelyje rajonų retkarčiais pasirodys negausūs krituliai, daugiausia tai bus sniegas, šlapdriba, tačiau kai kur gali kristi ir lietaus ar dulksnos lašai, formuosis lijundra, plikledis. Taip pat keliai vis dar gali išlikti slidūs dėl anksčiau iškritusio sniego. Pūs nestiprus rytų, pietryčių vėjas, 4-9 m/s greičiu. Temperatūra įdienojus pasiskirstys nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 šilumos, neigiama temperatūra dar laikysis šiaurės rytinėje šalies pusėje, o šalies pietvakariuose vyraus 0-2 laipsnių šiluma.

Pirmadienio naktį per daugelį rajonų praslinks krituliai, daugiausia tai bus negausus sniegas, dieną pagrindiniai kritulių debesys iškeliaus ir žymesnių kritulių būti jau neturėtų. Didesnėje šalies dalyje pasitaikys slidžių kelių ir šaligatvių ruožų, kai kur tikėtina lijundra. Naktį temperatūra pažemės iki 0-5 laipsnių šalčio, o dieną atkeliaus šiek tiek šaltesnio oro masė, todėl temperatūra kils nedaug, bus nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius