-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Orai.lt: šalyje vyraus įvairūs krituliai, vėl sulauksime sniego

Šiandien per Lietuvą slinks dar vieno atmosferos fronto debesys. Rytą jie dangų jau dengs vakariniuose rajonuose, kur barstys įvairius kritulius. Gana greitai krituliai išplis į likusią šalies dalį. Daugiausia kris šlapdriba, kuri gana greitai, dar pirmoje dienos pusėje, iš didžiosios šalies dalies jau pasitrauks.
BNS nuotr. Sniegas
BNS nuotr. Sniegas

Frontui praslinkus vietomis pavyks pamatyti ir pragiedrulių, bet gana greitai debesys vėl sutankės ir antroje dienos pusėje formuosis trumpalaikių kritulių debesys. Vėl daugiausia kris šlapdriba, į vakarą jau ir sniegas. Bus gana vėjuota diena, Vakarų Lietuvoje pietvakarių, vakarų, pereinančio į šiaurės vakarų vėjo gūsiai retkarčiais vis sustiprės iki 15–19 m/s, pajūryje ir 20–22 m/s. Aukščiausia temperatūra įdienojus turėtų kilti iki 0–5 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį debesys gana sparčiai trauksis, trumpai pasnigs jau tik pietvakarinėje šalies pusėje. Pirmoje nakties dalyje vakarų, šiaurės vakarų vėjo gūsiai vietomis dar sieks 15–20 m/s, o vėliau sparčiai rims, dangus giedrės. Temperatūra kris iki 1–6 laipsnių šalčio, tad reikės saugotis susiformavusio plikledžio. Silpnai teigiama temperatūra, tarp 0–2 laipsnių šilumos, išsilaikys pajūrio regione.

Penktadienio pirmoji dienos pusė dar bus nebloga, sausa, matysime ir saulės spindulių. Vėliau dangus niaukstysis, pradedant pietvakariniais rajonais plis krituliai. Jie daugiausia bus nedideli ir lankysis dar tik šalies vakaruose. Vėjas pasisuks iš pietvakarių, ir kurį laiką aprimęs vėl stiprės, pajūryje jau vakarop pasieks 15–20 m/s. Aukščiausia temperatūra šalyje pasiskirstys tarp 0–5 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius