Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 19

Orai.lt: savaitė baigsis švelniai žiemiškais orais

Šiandien per šalį slinks nykstantis atmosferos frontas. Daugelyje rajonų dangų dengs tankūs debesys, protarpiais pasnigs, saulė jei ir pasirodys tai tik trumpam. Daugiausia sniego klius pietiniams ir rytiniams rajonams, likusioje šalies dalyje pasnigs negausiai. Labiau pasiseks šiaurės vakariniams rajonams, čia debesys prasisklaidys, nušvis saulė, jei ir pasnigs tai tik trumpai ir negausiai.
Paprastoji voverė
Paprastoji voverė / Vytauto Šauklio nuotr.

Vidutinio stiprumo vėjas daugiausia pūs iš šiaurės, vietomis vėjas sustiprės iki apysmarkio, pustys šviežiai iškritusį sniegą. Į šalį veršis šalto oro masė, todėl temperatūra kils nenoriai ir svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, vietomis keliai ir šaligatviai bus slidūs.

Šeštadienio naktį tankesni debesys išsilaikys pietrytinėje šalies dalyje, čia daug kur negausiai pasnigs. Likusioje šalies dalyje dangus giedrės, sniego tikimybė sumažės iki minimumo. Šiaurės vėjas rims. Vėjui aprimus ir dangui pragiedrėjus šals iki 6-11 laipsnių šalčio, tik šalies pietryčiuose, kur debesys bus tankesni, temperatūra nekris žemiau 3-5 laipsnių šalčio. Vietomis bus slidu.

Šeštadienio dieną debesuotumas bus nepastovus, tankesni debesys kaupsis vakarėjant. Visą dieną žymesnio sniego nenumatoma. Šiaurės vėjas po truputį suksis iš vakarų ir vakarop ims stiprėti. Dieną pasirodžiusi saulė orą įšildys iki 0-4 laipsnių šilumos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karantininė popietė Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karantininė popietė Vilniuje

Sekmadienį iš šiaurės vakarų atkeliaus atmosferos frontas. Naktį dangų ims dengti tankūs debesys, pradedant šiaurės vakariniais rajonais į šalį plis krituliai, daugiausia tai bus sniegas. Didžiąją dienos dalį vyraus apniukę orai, daug kur protarpiais kris krituliai, vyraus sniegas ir šlapdriba. Tik vėlyvą popietę pradedant pajūriu krituliai trauksis, debesys retės. Naktį pūs stiprokas pietvakarių, dieną pereinantis į šiaurės vakarų, šiaurės, vėjas, vietomis gūsiai sieks 15-18 m/s. Naktį temperatūra pažemės iki 1-6 laipsnių šalčio, pajūryje bus apie 0 laipsnių, dieną temperatūra svyruos nuo 1 laipsnių šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Pirmadienį debesuotumas sumažės, vietomis trumpai ir negausiai pasnigs. Šiaurės, šiaurės vakarų vėjas aprims. Naktį šals iki 1-6 laipsnių šalčio, pajūryje bus apie 0 laipsnių, dieną sušils iki 0-5 laipsnių šilumos.

Antradienį žymesnių kritulių būti neturėtų, pūs nestiprus vėjas. Naktį dar šals iki 2-7 laipsnių šalčio, prie jūros bus apie 0 laipsnių, o dieną į šalį ims plūsti šiltesnio oro masė, temperatūra kils iki 3-8 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius